Kapat !
UĞUR İBRAHİM ALTAY EREĞLİ’YE GELDİ

UĞUR İBRAHİM ALTAY EREĞLİ’YE GELDİ

Başkan Altay Ereğli’de Esnafla ve Vatandaşla Buluştu, Yatırımları İnceledi

UĞUR İBRAHİM ALTAY EREĞLİ’YE GELDİ
2022-08-22 11:45:23

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ereğlide esnafla, vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya geldi. İlçede devam eden yatırımları inceleyen Başkan Altay, Sazgeçit, Kutören, Belkaya mahallelerinde de vatandaşlarla buluştu. Başkan Altay, Konyanın tüm ilçeleri için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ereğli ilçesinde vatandaşlarla, esnafla ve öğrencilerle buluşurken devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Başkan Altay, Ereğli ziyareti kapsamında ilk olarak, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyr Dursun ile birlikte Kargacı Mahallesinde Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü parke çalışmalarını inceledi.

EREĞLİDE ALT YAPIYLA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Burada yaptığı açıklamada Büyükşehir olarak merkez dışındaki mahallelerde üç temel hedefleri olduğunu kaydeden Başkan Altay, Öncelikle altyapıyı tamamlamak sonra insanların burada gelirlerini artırmak ve sosyal hayata dair önemli işler yapmak. Ereğlide son iki yılda alt yapıyla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl mahallelerimizde 100 bin metrekare parke uygulamasını hayata gerçekleştirmiştik. Bu yıl yaklaşık 30 milyon lira bedelle 200 bin metrekare parkeyi Ereğlimizin mahallelerinde alt yapı faaliyeti olarak yapıyoruz. İnşallah bu işler tamamlandığında ilçelerimiz, mahallelerimiz çok daha standardı yüksek yollara kavuşmuş olacak. Ereğlimize hayırlı olsun. dedi.

BİLGEHANE, MEDENİYET AKADEMİ VE YAZ SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Daha sonra ilçede Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademisi ve Bilgehane'de öğrencilerle bir araya gelen Başkan Altay, sınıfları gezerek öğrencilerin derslerine eşlik etti. Başkan Altay daha sonra Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okullarında eğitim alan öğrencilerle buluştu.

EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR VE GENÇLER

Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli önceliklerinin gençler ve çocuklar olduğunu ifade eden Başkan Altay şunları kaydetti: Bu gençlerin enerjisini, coşkusunu görmek bütün yorgunluğumuzu alıyor. Ereğlide 13 salonda 1.128 çocuğumuz Büyükşehirimizin spor okullarına kayıt yaptırdı. Temennimiz çocuklarımızın sadece yaz aylarında değil; okul döneminde de spora devam etmeleri. Onun için Ereğlide spor yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ereğli yüzme havuzumuzun inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede hizmet verecek ve çocuklarımız orada yüzme sporunu yapmaya başlayacaklar. Tabi bu yaz programlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştiriyoruz. Ben onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımıza yeni imkanlar sunmak adına hemen adliye binasının arkasında yeni bir spor salonu başlangıcını yapmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Böylece Ereğlimiz yeni bir spor salonuna daha kavuşmuş olacak. Ve bu cıvıltısını duyduğumuz, gurur duyduğumuz çocukların sayısı artacak.

BAŞKAN ALTAY ASFALT YAPILAN CADDELERİ İNCELEDİ

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi olarak satın alınan Ereğli Eski Adliye Binasını inceleyen Başkan Altay, asfalt çalışması yapılan İnönü Bulvarı ve İstasyon Caddesinde de incelemede bulundu.

Daha önce prestij cadde kapsamında alt yapısını tamamlayıp asfaltını yaptıkları iki caddenin aşınma tabakasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Altay, Böylece daha konforlu bir ulaşım imkanını Ereğli halkımıza sunmuş oluyoruz. 2 buçuk kilometre uzunluğundaki caddelerimiz Ereğlimize hayırlı olsun. dedi.

Ereğliye kazandırılacak Konyanın en büyük Millet Bahçesi ve Büyükşehir Belediyesinin yapımını sürdürdüğü yarım olimpik yüzme havuzunun inşaatlarında da incelemelerde bulunan Başkan Altay, ilçe esnafını da ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu.

BAŞKAN ALTAY MAHALLE ZİYARETLERİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Merkezdeki programlarının ardından mahalle ziyaretleri de gerçekleştiren Başkan Altay, ilçeye bağlı; Sazgeçit, Kutören ve Belkaya mahallelerinde muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerde mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinleyen Başkan Altay, ilçe belediye başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla birlikte Konyanın tüm ilçeleri için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 43507

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI