Kapat !
KİTAP İYİLEŞTİRİR

KİTAP İYİLEŞTİRİR

Adalet Bakanlığından Kitap İyileştirir“ bağış kampanyası…

KİTAP İYİLEŞTİRİR
2023-01-11 01:29:39

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılında Bir Kitap, Bir Umut sloganıyla tüm Türkiyede başlatılan kitap bağış kampanyasına bu yıl Kitap İyileştirir sloganıyla devam edildi.

Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağış kampanyası kapsamında Ereğli Adliyesinde de bir program gerçekleştirildi.

Programa Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sinan Özbek, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Cezaevi Tabur Komutanı Kahraman Gürbüz, Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Emniyet Müdürü Selçuk Muğdatoğlu Cezaevi Müdürleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile Cezaevi ve Adliye personeli katıldı.

Programda konuşma yapan Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Öncelikle Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan kitap bağış kampanyasına katılımızdan ötürü ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum dedi.

Akkiraz, sözlerime başlamadan evvel, bugün aynı zamanda çalışan gazeteciler günü, bu vesileyle aramızda bulunan değerli basın mensuplarının bu özel gününü tebrik ediyor, mesleklerinde başarılar diliyorum.

Bildiğiniz üzere daha öncesinde de 2021 yılında aynı minvalde BİR KİTAP, BİR UMUT sloganıyla kitap bağış kampanyası düzenlenmişti. Bu kampanya neticesinde tüm ülke genelinde 256.376, ilçemizde ise 3.240 adet kitap bağışı gerçekleştirildi. Bu sene bu sayının daha da artacağını ümit ediyoruz. Bu seneki kitap bağış kampanyasına KİTAP İYİLEŞTİRİR sloganıyla başlıyoruz.

Bu seneki kampanya sloganın derin manalar taşıdığını ve kampanyanın amacını en güzel biçimde özetlediğini düşünüyorum açıkçası. Zira toplanan bu kitaplar ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlülerin istifadesine sunulacak. Cezaevlerimizde bulunan tutuklu/hükümlülerin teşbihen hasta oldukları düşünülürse, onları iyileştirecek ilacın da kitap olduğu sonucunu çıkartabiliriz. Nitekim Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerinin şu tesbiti bu hususun önemini ortaya koymaktadır. Bir şehirde en önemli üç şey; Kanalizasyon, Hamam ve Kütüphanedir. Çünkü kanalizasyon şehrin kirini, hamam bedenin kirini, kütüphane de, yani kitaplar da ruhun kirini temizler. İşte bu sebeple bilhassa ceza infaz kurumlarında kütüphane olmasını daha da önemli buluyorum. Bağışladığınız bu kitaplar sayesinde ondan istifade eden kimselerin ruhunun kirlerinden arınmasını ve tez zamanda şifa bulmasını diliyorum.

Bu kapsamda olmak üzere, bütün kitaplar, tek bir kitabın daha iyi anlaşılması için okunur sözünden hareketle bu etkinliğe kendi tabiriyle şifa kaynağı olan yüce kitabımız Kuran-Kerimi hediye ederek başlamak istiyorum, bu etkinliğin hayırlara vesile olması dileğiyle teşekkürlerimi sunarım dedi.

Kitap bağış kampanyasının Ereğli Adliyesi zemin katında ve Park Site Alışveriş Merkezinde kurulan stantlarda 15 Şubat tarihine kadar devam edeceği belirtilen program, katılımcıların kitap bağışları ve ikram ile sona erdi.

#Kitapİyileştirir

KİTAP İYİLEŞTİRİR
KİTAP İYİLEŞTİRİR
KİTAP İYİLEŞTİRİR
KİTAP İYİLEŞTİRİR
KİTAP İYİLEŞTİRİR
KİTAP İYİLEŞTİRİR
KİTAP İYİLEŞTİRİR

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 97638

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Ereğli Belediyesi Sel Çalışmalarıyla Tam Not Aldı
Ereğli Belediyesi Sel Çalışmalarıyla Tam Not Aldı
BAŞKAN MERTCAN’DAN PERSONELE TEŞEKKÜR
BAŞKAN MERTCAN’DAN PERSONELE TEŞEKKÜR