Kapat !
ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINI BELİRLEMEKTEN VAZGEÇİN

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINI BELİRLEMEKTEN VAZGEÇİN

SEVDA GÜL TUNÇER: ERDOĞAN 2 KEZ CUMHURBAŞKANI OLDUĞU İÇİN 3. KEZ ADAY OLMASI ANAYASAYA MÜMKÜN DEĞİL

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINI BELİRLEMEKTEN VAZGEÇİN
2022-11-09 18:30:55

Zafer Partisi Sözcüsü Sevda Gül Tunçer gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunçer, ‘Erdoğan 2 kez cumhurbaşkanı olduğu için 3. kez aday olması mümkün değil dedi. Sevda Gül Tunçer ayrıca Cumhur ve Millet ittifaklarının HDP üzerinden siyasi rekabete girmesi, Türkiyenin ulusal güvenliğine yönelik açık bir tehdittir ifadelerini kullandı.

Haziran 2023 te yapılması gereken seçimlerde AKP Genel Başkanı Erdoğan 2 kez Cumhurbaşkanı olduğu için 3. Kez aday olması mümkün değil. Anayasanın 101. Maddesi ne diyor?

MADDE 101- Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

ANAYASAMIZ GEREĞİNCE ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLAMAZ BU KONU TARTIŞMAYA KAPALIDIR
‘Bakın YSK'nın Erdoğan'a verdiği mazbatayı görüyorsunuz burada 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir yazıyor. Demek ki Türkiye Cumhuriyetinin 12. Ve 13. üçüncü Cumhurbaşkanı Erdoğandır. Her ne kadar partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra Erdoğanın 1 kere Cumhurbaşkanı olduğu ve üçüncü kez aday olamama kuralına takılmadığı argümanı üretilse de sistem değişikliği devleti sıfırlamaz, devlet kesintiye uğramaz. Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 2 dönemdir Cumhurbaşkanı olup anayasamız gereğince üçüncü kez aday olamaz bu konu tartışmaya kapalıdır. ‘

‘Erdoğanın 3. Kez aday olabilmesinin tek yolu TBMM'de erken seçim kararı alınması. Haziran 2023te yapılması gereken seçimleri erkene almak için ise en az 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. AK Parti ve MHPnin oy toplamı 332. Bunu 360 a tamamlayabilmek için CHP, İyi Parti veya HDP nin erken seçim davetine evet demesi lazım. Özetle Haziran 2023te değil de Nisan veya Mayıs ayında yapılacak bir erken seçim Erdoğanın aday olmasını sağlamak için yapılacak hülle seçimdir.

ERDOĞANIN ADAYLIĞINI BELİRLEMEKTEN VAZGEÇİN
‘CHP ve İyi Parti erken seçim istediklerini pek çok kez dile getirdi, Erdoğan'ın adaylığı konusunda ise ‘Erdoğan mağdur edebiyatı yapmasın diye aday olabilmesini destekleriz yorumu yaptılar. Hatırlayalım 2002de Deniz Baykal yönetimindeki CHP yine Erdoğan mağdur olmasın diyerek anayasa değişikliğini desteklemiş ve Erdoğanın siyasi engelinin kalkmasını sağlayarak 20 yıllık AKP iktidarının önünü açmıştı. Bırakın Erdoğan mağdur olsun Türk milleti yeterince mağdur olmadı mı? Hem anayasaya uymak, anayasayı çiğnememek nasıl bir mağduriyettir?

‘Biz desteklemesek de YSK zaten adaylığı kabul eder diyorlar. Bu düşüncenin haklılık payı olabilir belki, ama bırakın YSK anayasayı ihlal etsin. Anayasayı ihlal edenleri yargılarız. Sizler seçmenlerinize dürüst olun, ikiyüzlülüğü bırakın. Daha kendi adayınızı açıklayamazken Erdoğanın adaylığını belirlemekten vazgeçin.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 68002

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI