Kapat !
EMİNE ERDOĞAN’DAN ZİYARET

EMİNE ERDOĞAN’DAN ZİYARET

Emine Erdoğan Hanımefendi Saraybosna KOMEK Sergisini Ziyaret Etti

EMİNE ERDOĞAN’DAN ZİYARET
2022-09-08 07:22:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının Saraybosnadaki kurs merkezinde düzenlenen el sanatları sergisini ziyaret etti. Bosnalı kursiyerlerin ürettiği el emeği ürünleri inceleyen Erdoğan, KOMEKin Balkanlarda yürüttüğü çalışmaların çok kıymetli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının (KOMEK) Saraybosnadaki sergisini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Balkan ülkeleri ziyaretlerine eşlik eden eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Saraybosna KOMEKte düzenlenen el sanatları sergisinde, Bosnalı kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Kurs yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, Her eser, kültürümüzden izler taşıyor. Kursiyerler, KOMEK ile mesleki becerilerini geliştirirken, bölge halkına üretim ve istihdam desteği de sağlanıyor. KOMEKin gönül coğrafyamızda yürüttüğü bu çalışmalar gerçekten çok kıymetli. Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. dedi.

BAŞKAN ALTAY EMİNE ERDOĞAN HANIMEFENDİYE TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOMEKin en önemli misyonlarından birinin özellikle istihdama katkıda bulunmak olduğunu belirterek, Konyamızla birlikte gönül coğrafyamız Balkanlarda da kursiyerler KOMEK vasıtasıyla önemli işlere imza atıyor. KOMEK gibi marka haline gelen bir kuruluşumuza Emine Erdoğan Hanımefendinin ziyaretleri bizi ayrıca mutlu etti. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. diye konuştu.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZLA KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ GÜÇLENİYOR

Bosna Hersek, Kuzey Makedonya ve Kosova gibi gönül coğrafyamız olan ülkelerle kurulan bağın her geçen gün güçlendiğini kaydeden Başkan Altay, faaliyetleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı Okulları, Prizren Belediyesi, Travnik Belediyesi ve yerel STKların iş birliğiyle sürdürdüklerini ifade ederek katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür etti.

KOMEK BALKANLARDA 15 BİN KURSİYERE HİZMET VERDİ

El sanatlarından, giyim/mefruşata, Türkçeden, Ney ve Hat sanatı gibi branşlar başta olmak üzere 15 branş ile devam eden KOMEK eğitimleri bölge halkı tarafından yoğun ilgi görürken KOMEK bugüne kadar Balkanlarda 15 bin kursiyere hizmet verdi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 96873

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...