Kapat !
Ekoloji Okuryazarlığı ve İklim Haberciliği Eğitimi Aldılar

Ekoloji Okuryazarlığı ve İklim Haberciliği Eğitimi Aldılar

Genç İletişimciler Ekoloji Okuryazarlığı ve İklim Haberciliği Eğitimi Aldı

Ekoloji Okuryazarlığı ve İklim Haberciliği Eğitimi Aldılar
2022-10-26 22:26:55

Konya Büyükşehir Belediyesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi tarafından Bir Buçuk Derece temasıyla genç iletişimciler için Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde Konya Bilim Merkezinde iki gün süren programda katılımcılar, bilim iletişimi alanında iklim haberciliğine ilişkin temel kavramlar ve süreçler hakkında eğitim aldı, atölye çalışmalarına katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde genç iletişimciler için Bir Buçuk Derece temasıyla Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi düzenlendi.

Küresel ısınmanın 1,5 derece ile sınırlandırılmasına yönelik küresel çabalara atıfta bulunmak için Bir Buçuk Derece teması kullanılan eğitim programı Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde 21-23 Ekim tarihleri arasında Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ortaklığıyla iki gün süren eğitim programına 28 ilden 300ü aşkın başvuru yapılırken başvurular arasından 24 genç iletişimci seçildi. Bilim iletişimi alanında iklim haberciliğine ilişkin temel kavramlar ve süreçler hakkında eğitimlerin verildiği programda; podcast, iklimle ilgili içerik geliştirme ve infografik oluşturma gibi çeşitli alanlarda atölye çalışmaları da yapıldı.

Programın çevre dostu bir etkinlik olması adına Türkiyenin farklı illerinden Konyada buluşan genç iletişimciler için 24 adet fidan dikilirken programın sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 71371

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...