Kapat !
Prof. Dr. Sabri Tekir: Dünyada ekonomik kriz yok Türkiye’de var-

Prof. Dr. Sabri Tekir: Dünyada ekonomik kriz yok Türkiye’de var-

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Zor bir zamanda, zor şartlarda siyaset yaptıklarını belirtti.

 Prof. Dr. Sabri Tekir: Dünyada ekonomik kriz yok Türkiye’de var-
2022-12-28 15:00:34

Saadet Partisi Konya Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, Ekonomiyi para ile oynayarak, piyasayı düşünmeden bozdular. G20 ülkelerinin arasında en yüksek enflasyonuna sahip iki ülkeden biri Türkiyedir dedi

Saadet Partisi Konya Teşkilatı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı düzenlendi. Aralık Ayı İl Divan toplantısı Konya Bera Otelde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen il divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir'in yanı sıra; Konya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Mustafa Özkafa, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi Konya İl Müfettişi Ali Mücevher, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve çok sayıda partili katıldı.

ENFLASYONUN YÜKSEKLİĞİ İKTİDARIN BAŞARISIZLIĞIDIR

G20 ülkelerinin arasında sadece Türkiye ve Arjantinin yüksek enflasyonun olduğunu belirten Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir, tablolar ile Türkiye ekonomisinin kötü gidişatını dile getirdi. Tekir, ‘Sürekli dünyada ekonomik sorunun olduğunu vurguluyorlar. Bakınız anlatalım, G20 ülkelerin arasında baktığımızda en yüksek enflasyon Arjantin ülkesinde. 2. Sırada gelen Ülke Türkiye olmuştur. Elbette bunlar resmi rakamlar. Hissedilen enflasyon bundan daha fazla ama bizler resmi rakamlar üzerinden gidelim. Türkiyede yüzde 84,39 enflasyon, Arjantin de ise yüzde 94,40 olarak doğrulanmıştır. Diğer G20 ülkelerinin hiçbirinde bu şekilde enflasyon söz konusu değildir. Çin devletinin de oluşan problemlere rağmen enflasyonun yüzde 1,60 olması her şeyi ortaya döküyor. G20'ye dahil olan ülkeler arasında böyledir. Tekrar ediyorum koskoca Çin devletinde dahi enflasyon oranı sadece ve sadece yüzde 1.6'dır ve de bu Çin ve Arjantin harici olmak üzere G20 ülkelerinin enflasyon ortalaması sadece ve sadece 6.9'dur. Yuvarlama esasına göre bu enflasyon yüzde 10dur. Biz de ise bu işler o şekilde yürümüyor. Siyasi iktidar hala dünyada ekonomik kriz var diyor ama bakıyoruz ki öyle değil. Tablolar her şeyi anlatıyor. Bizlerdeki bu enflasyon yüksekliği yönetimin başarısızlığıdır. ifadelerini kullandı.

FAİZ YÜKÜ ÇOK FENA ARTIYOR

Türkiyenin ekonomisini belli zümreye aktarılmasını dile getiren Tekir, faiz yükünün vatandaşa zor geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: ‘Tekir, ‘Faiz oranlarına bakıyoruz. Çok zor bir tablo ile karşılaşıyoruz. Bu insanlara bu faizleri yüklemenin doğruluğu elbette yok. Belirttiğimiz gibi bu tabloların eksiği yok. Faiz yükü fena artıyor. 2012 yılından 2022 yılına kadar gelen faiz oranı katlanarak gelmektedir. Bu siyasi iktidar faize savaş açmıştı ne oldu peki yine ellerinde patladı. Yine beceremediler. Bakınız seçim yaklaşıyor. Bu seçimde ise vatandaşın her şeyi öğrenmesi bilmesi gerekiyor. Şeffaf olalım. Bugün ne yazık ki ülkemizdeki en büyük felaket ve telakkisi son derece zor olan mesele vatandaşımızın bin bir güçlükle elde ettiği kazancın kimi mihraklarca gasp edilmesidir. Ülkenin sermayesini birkaç soyguncuya verilmesi son derece yanlıştır.

ÇİZGİMİZ DOĞRULTUSUNDA SİYASET YAPACAĞIZ

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Zor bir zamanda, zor şartlarda siyaset yaptıklarını belirterek, Taşıdıkları emanetten kaynaklı olarak siyasette sınırları olduklarını dile getirdi. Saydam, ‘Haram-helal, hak ve adalet çizgisinde siyaset yapıyoruz. Yalanın, algının, siyasi olarak rüşvetin, tehdittin, hiçbir kuralın olmadığı bir dönemde kurallara, siyasi etiğe, hakkaniyete bağlı olarak siyasi mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunun için bile en büyük teşekkürü hak ediyorsunuz. Teşekkür ediyorum. Şartlar ne olursa olsun, bizim çizgimiz bellidir. O çizgimiz doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğiz. Önemli bir zaman dilimindeyiz, önemli bir seçimin arifesindeyiz. Bu sebeple çalışmalarımızı, gayretimizi ona göre belirlemek durumundayız. Çalıştık, çalışıyoruz. Ama daha çok çalışmak ve zamanı, enerjiyi, imkanları daha verimli kullanmak durumundayız. Varoluş gayemiz, yeryüzünde bulunma sebebimiz ve 53 yıllık siyasetimizin öncelikli hedefleri yaşanabilir şehirler, yaşanabilir Türkiyeyi inşa etmek. Geçim derdinden kurtulmuş, kutuplaşmadan arınmış, adaletle yönetilen, yerelde problemleri en aza indirilmiş, kırsal kalkınmasını tamamlamış herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye. Bundan sonraki adım; Yeniden Büyük Türkiye. Her alanda güçlü, söz sahibi bir Türkiye. Ekonomide, askeri ve savunma alanında, tarımda, bilimde, teknolojide, nitelikli işgücünde söz sahibi bir Türkiye. Öyle ki hem kendi milli menfaatlerimiz söz konusu olduğunda boyun eğmeyecek bir Türkiye. Rahip suçluysa, bir tweetle salını verilmeyecek. Ülkemizde işlenen bir cinayetin üstü örtülmeyecek. Mavi Marmara şehitleri 20 milyon dolara satılı verilemeyecek. Ekonomik ve siyasi bağımsızlığını tam kazanmış, birtakım sebeplerden dolayı taviz vermeyecek, kimseye haksızlık yapmayan ama kendisine yapılan haksızlığa da boyun eğmeyecek bir Türkiye. Diğer taraftan da taşkınlık yapana, hak gasp edene, zulmedene de üslubunca, usulünce haddinizi bilin diyecek güçlü bir iradeyi ortaya koyacak bir Türkiyeyi oluşturmak zorundayız. Bunun için siyaset yapıyoruz şeklinde konuştu

 Prof. Dr. Sabri Tekir: Dünyada ekonomik kriz yok Türkiye’de var-
 Prof. Dr. Sabri Tekir: Dünyada ekonomik kriz yok Türkiye’de var-
 Prof. Dr. Sabri Tekir: Dünyada ekonomik kriz yok Türkiye’de var-

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 21909

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYE ZABITASI İDİ EMİRGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OLDU
EREĞLİ BELEDİYE ZABITASI İDİ EMİRGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OLDU
DİKKAT!... BU YOLLAR KAPANIYOR
DİKKAT!... BU YOLLAR KAPANIYOR