Kapat !
Uğur İbrahim Altay: Tiyatrolar Kültürümüze Çok Şey Kattı

Uğur İbrahim Altay: Tiyatrolar Kültürümüze Çok Şey Kattı

Konya Şehir Tiyatrosu’nun Oyunlarını 2022’de 93.669 Sanatsever İzledi

Uğur İbrahim Altay: Tiyatrolar Kültürümüze Çok Şey Kattı
2022-12-28 14:55:42

2022 yılında yetişkin ve çocuk oyunlarından oluşan 157 gösterimle tiyatro severlerle buluşan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunu son bir yılda toplam 93 bin 669 kişi takip etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehir Tiyatrosunun sahnelediği nitelikli yapımlarla Konyanın kültür ve sanat hayatının önemli bir parçası olmayı başardığını belirterek, Yeni yılda da aynı kalitede oyunlarımız izleyiciyle buluşacak. Salonlarımızı dolduran tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum. dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Konyanın kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehir Tiyatrosunda nitelikli yapımlarla sanatseverlerin gönlüne hitap etmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, 7den 70e toplumun her kesimden insanımızın sosyal ve kültürel anlamda kazanımlar elde ettiği tiyatro oyunlarımız, yıllardır Konya Şehir Tiyatrosu farkıyla tiyatro severlerin beğenisine sunuluyor. Konyanın kültür ve sanat hayatının önemli bir parçası olmayı başaran Şehir Tiyatromuz, 2022 yılında yetişkin ve çocuk oyunlarından oluşan birbirinden güzel yapımlarla izleyicisinin karşısına çıktı. Sezon boyunca oynanan oyun sayısı 157ye ulaşırken sunulan tiyatro ziyafetini ise son bir yılda toplamda 93 bin 669 sanatsever takip etti. Yeni yılda da aynı kalitede oyunlarımız izleyiciyle buluşacak. Salonlarımızı dolduran tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı.

2022de perdelerini 1 Şubatta Pati Kardeşliği çocuk oyunuyla açan Konya Şehir Tiyatrosu, devamında Necip Fazıl Kısakürekin Bir Adam Yaratmak, İskender Palanın Vali Hanım ve Nizamülmülk, çocuk oyunu Süleyman, Mustafa Uzmanın Korkma, Taner Büyükarmanın Uluğ Keykubat isimli sahnelediği oyunlar tiyatro severlerden tam not aldı. Ayrıca Masal Sahnem olarak gösterime sunulan kukla tiyatrosu oyunlarından olan; Penceredeki Kuş, Bana Yaklaşma, Ayıların Evi ve Karagözün Dedektifliği adlı oyunların da her hafta Perşembe günleri 2 seans şeklinde gösterimini yapan Şehir Tiyatrosu, sezonu Kamyon isimli komedi türündeki oyunla kapattı.

Konya Şehir Tiyatrosu yeni sezonda da farklı oyunlarla izleyicilerin karşısına çıkmaya devam edecek.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 51753

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI