Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, yaptığı açıklamada, hasat sezonunda kendini tüccar olarak tanıtan herkese itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
Çiftçinin tanımadığı kişilere çek karşılığında malını teslim etmemesi gerektiğini dile getiren Çelik, şunları söyledi:
"Altı ay, bir sene emek ve para harcanan ürün için bazı dolandırıcılar çiftçiye teklif götürüyorlar. Ürünün rayiç değeri 100 liraysa, çiftçiye ben şöyle iş yaptım şu kadar güvenilir adamım malını 120 liraya alırım diyorlar. Hemen peşinden, yarısını peşin veririm, yarısına da üç aylık çek veririm diyorlar. Çiftçi peşin parayı görünce ikna oluyor. Çiftçiye 60 lira peşin, 60 liralık da çek veriyorlar. 100 liralık malı 60 liraya almış oluyorlar. Çünkü çek karşılıksız çıkıyor. Ayrıca direk hepsini çek karşılığı verenler de var. Çiftçimiz böyle durumlarda hemen karar vermeyip araştırma yapsın. Koca sene üretmeye çalıştığı ürününü dolandırıcılara kaptırmasın dedi.
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.