Kapat !
Yayıncılık Yaz Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Yayıncılık Yaz Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Yayıncılık Yaz Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Yayıncılık Yaz Okulu İlk Mezunlarını Verdi
2022-08-31 04:13:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu ilk mezunlarını verdi. Konyadan ve Konya dışından meslek hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençlerin katıldığı eğitim programında; kültürel etkinlikler, bilim, teknoloji, inovasyon ve ekosistem içerikli geziler de yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle Konyada düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu ile yayıncılık sektörüne profesyonellerin yetiştirilmesi ve gençlerin kariyer planlamalarının bir parçası hâline getirilerek becerilerinin geliştirilmesi için çeşitli eğitimler verildi.

Gerçekleştirilen eğitim programına Türkiyenin farklı illerinden gelen 24 genç katıldı. Türkiyede ilk kez Konyada gerçekleştirilen programda yayıncılık sektörü ve sektörle ilgili temel kavram ve işleyiş anlatıldı, yerli ve yabancı alan uzmanları tarafından yayıncılık sektörüne ilişkin eğitimler verildi.

Eğitim programının yanı sıra kültürel etkinliklerin de gerçekleştirildiği yaz okulunda Konyanın bilim, teknoloji ve inovasyon ekosistemi çeşitli gezi ve etkinliklerle katılımcılara tanıtıldı. Bu kapsamda Konya Bilim Merkezi, Kapsül Teknoloji Platformu ziyaret edildi. 28 Ağustosta gerçekleştirilen sertifika programı ile Yayıncılık Yaz Okulu tamamlanarak ilk mezunları verildi. Yaz okuluna katılan gençler ilk kez gerçekleşmesine rağmen kapsamlı ve nitelikli bir program olduğunu, Konyayı keşfettiklerini ve programın yeni başlangıçlara kapı araladığını vurguladı.

Konyadan ve Konya dışından meslek hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençlerin katıldığı eğitim programı ile yayıncılık alanına yeni ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 46138

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...