Kapat !
VEYSEL GÖNÜLAL: MIŞLA MUŞLA BU İŞ OLMAZ

VEYSEL GÖNÜLAL: MIŞLA MUŞLA BU İŞ OLMAZ

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI GÖNÜLAL, VEKİL ETYEMEZ VE AKP İLÇE BAŞKANI DURSUN’DAN CEVAP BEKLİYOR

VEYSEL GÖNÜLAL: MIŞLA MUŞLA BU İŞ OLMAZ
2022-05-23 13:34:07

Dünya yaşanan salgın hastalık sürecinde ülkelerin sınırlarını kapatması, temel gıda ürünlerinin üretilmesinin ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. Daha önce temel gıda ürünlerinde kendi kendine yeten bir ülkeyken, AKPnin yanlış politikalar sonunda tarımda ithalatçı bir ülke durumuna geldik.

Uzun vadeli bilimsel gerçeklikler ışığında tohum, toprak, sulama üzerinde çok ciddi çalışmaların yapılması ülkemizin temel gıda ürünlerine ulaşımda hayati önem arz etmektedir. Bu doğrultuda yapılacak projeler biran önce bitirilmeli yarına güvenle bakabilmeliyiz. Tarım, orman arazilerinin imara açılmasına son verilmelidir.

Su zengini bir ülke değiliz. Vahşi sulamadan vazgeçip, suyun daha verimli kullanılabilmesi için yağmurlama ya da damlama sulama sistemlerine biran önce geçmeliyiz.

Ereğlide AKPnin 2006 yılından beri dillendirdiği, beş yıl önce sağ sahil kapalı sulama projesine başlanan beş yılda sadece %13ü tamamlanabilmiş. Kaynak tahsis edilemediği için kapalı sulama sitemi bitirilememiştir.

AKP ilçe başkanı Sayın Dursun basına yaptığı açıklamada hayırlı olsun başlığı altında 250 bin dekar alanın modernize edileceğini, 130 bin dekar alanın malzemelerinin temin edildiğini belirtiyor. 16 yıldır dile getirdikleri 5 yıldır ödeneksizlikten bekleyen bir projeyi müjde açıklar gibi açıklamaları başarının değil, başarısızlığın açık bir hikâyesidir. Sayın Etyemez öncülük ediyormuş, çok çalışmış. Başarılı olsa proje tamamlanırdı.

Beş yılda tamamlanması gereken projenin sözde %13ü tamamlanmış ne zaman bitirileceği bilinmeyen bir başarıdan bahsediliyor. Yapılamadığı için mahcubiyet duyması gerekenler, başarıdan, hizmetten, bahsediyor.

Rusya Ukrayna Savaşı, Çinin gıda stokladığı, Hindistanın buğday ihracatının yasakladığı, bir dönemde sulama sistemleri ivedilikle bitirilmesi gerekirken 5 yıldır atıl bir vaziyette bekletilmektedir. Tarımın önemini bilmeyenler millet bahçesi yapmakla uğraşıyorlar. Kek yiyip yuvarlanılacak millet bahçelerine kaynak ayrılırken, kapalı sulama sistemlerine kaynak bulunamıyor. Ne kadar kaynak ayrıldığı, projenin tamamının ne zaman bitirileceğinin açıklar mısın? Sayın Etyemez ya da Sayın Dursundan bir açıklama bekliyoruz.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 12796

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UMUT AKPINAR’DAN AÇIKLAMA
EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UMUT AKPINAR’DAN AÇIKLAMA
EREĞLİ BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA
EREĞLİ BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA