Kapat !
Veysel Gönülal, AKP Milletvekili Leyla Şahin’e Yüklendi

Veysel Gönülal, AKP Milletvekili Leyla Şahin’e Yüklendi

CHP Ereğli ilçe başkanı Gönülal’dan, Şahin’e sorular

Veysel Gönülal, AKP Milletvekili Leyla Şahin’e Yüklendi
2022-06-05 06:46:47

Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu 2 Haziranda Karapınar ve Konyada yaptığı toplantılarda çiftçilerle buluştu. Çiftçilerin sorunlarını dinledi ve CHPnin çözüm önerilerini anlattı. Yoğun bir ilgiyle ve üreticilerin sorularıyla karşılaştı. Toplantıyı değerlendirecek olan, kararı verecek olan çiftçilerimizdir.

Tarım şehrinde, muhalefetin çözüm önerilerini ve tarım politikalarını anlatması, üreticilerle buluşması ülkemiz ve demokrasi açısından takdir edilmesi gerekir.

Sayın Kılıçdaroğlunun üreticilerle buluşmasına AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta Ülkemizin tarım şehri Konyamızdan yalan bilgilerle size ekmek çıkmaz. Partiniz tarihi boyunca hangi alanda üretim yaptı, üretime destek verdi de yüzsüzce tarımdan söz ediyorsunuz. Konyamıza sadece 20 yılda yapılan tarımsal destek miktarı 23 milyar TL civarında diye sosyal medya hesabından eleştirmiş.

Sayın Leyla Şahin eleştiriniz bilimsel gerçeklere dayansa eleştiri diyeceğim ama eleştiri yapmamış karalama yapmışsınız. Sayın vekile sormak isterim Sayın Kılıçdaroğlunun söylediği bilgilerin hangisi yanlıştır. Leyla Şahin Usta Partiniz hangi alanda üretim yapmıştır diye bir soruyu CHPye soruyorsunuz. Tarihi gerçekleri göremiyorsanız bu da sizin sorununuz. Hangisini anlatayım size. Tarım ve üretim çiftliklerinin kuruluş tarihçesinden mi bahsedeyim, zirai donatım kurumlarından mı bahsedeyim, öşür vergisinin kaldırılmasından mı anlatayım, kendi kendine yeten 7 dünya ülkesi gelmesinin temelinin atılmasından mı bahsedeyim. O kadar çok tarımla ilgili anlatacak konu var ki Sayın Leyla Şahin yazmakla bitmez. Tarım politikası gözler önünde 20 yıldır iktidardasınız bir yıl içerisinde gübre, mazot, sulama ekipmanları, zirai ilaç ve tohum fiyatlarını yüzde 300, yüzde 400 artış gösterdi nasıl izah edeceksiniz Sayın Leyla Şahin.

Şeker fabrikalarını özelleştiren, satan dışarından, sıfır gümrükle 400 bin ton şeker ithal edileceğini ilan eden iktidarınız değil mi?

Tekeli özelleştirip Türk tütün üreticini bitirmediniz mi?

Tarım topraklarını imara açan sizin partiniz değil mi?

Şeker pancarına kota koyup NBŞ şurubunun kotasını artıran siz değil misiniz?

Geçen yıl bir çuval şeker fabrika satış fiyatı 200 TL iken bugün piyasada bir çuval şeker 1200 lira olmuş bunu nasıl izah edebilirisiniz? Sadece şekerde yaşanan olay tarım politikanız olmadığını günlük politikalarla günün kurtarma derdindesiniz

Sayın Leyla Şahin uzağa gitmeye gerek yok. Konya vekilisiniz. Türkiyenin gözbebeği bir tarım işletmesi olan Konya Bahri Dağdaş Uluslar Arası Araştırma Enstitüsünün topraklarına şehir hastanesi yapmak, özel hareket binalarını dikmek, kalan araziyi Tokiye devredilmesi ne akla ne bilime, ne mantığa, ne siyasete, ne tarıma, ne de ülkenin çıkarına olduğun izah edebilir misiniz?

Dünya da gıda krizinin kapıyı çaldığı bugünlerde, onca verimsiz arazi varken 100 yıla yakın sürede ıslah edilen, birinci sınıf bir tarım toprağının üstüne taş dikmeyi nasıl isteyebildiniz? O güzelim topraklara nasıl kıydınız? Hindistandan hastalıklı buğday ithal edileceğine, bu topraklarda buğday üretilmez mi? Nasıl bu toprakların betona dönüşüne izin verdiniz Sayın Leyla Şahin! Sadece bunun cevabını vermenizi bekliyorum.

Halkımızın tüm bu gerçekleri görmesi gerekiyor. Neden Pazar çok pahalandı diye soruyorsanız AKP iktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden olduğunun çok iyi bilinmesi gerekiyor.

CHP iktidarında ilk işimiz bu toprakları yeniden tarım arazisi olarak kullanılmasını sağlayacağız. Ülkemiz için üreten alın teriyle ekmeğini kazanan tüm üreticilerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi

Ereğli İlçe Başkanı

Veysel Gönülal

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 75197

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
VATANDAŞIN BAŞKAN AKPINAR’DAN BİR İSTEĞİ VAR
VATANDAŞIN BAŞKAN AKPINAR’DAN BİR İSTEĞİ VAR
BAŞKAN ALTAY’IN HEDEFİ KONYA’NIN TURİZMDEKİ PAYINI ARTIRMAK
BAŞKAN ALTAY’IN HEDEFİ KONYA’NIN TURİZMDEKİ PAYINI ARTIRMAK