Kapat !
Uğur İbrahim Altay Miryokefalon Zaferi’ni Kutladı

Uğur İbrahim Altay Miryokefalon Zaferi’ni Kutladı

Başkan Altay: “Miryokefalon Zaferi’nin 846. Yılı Kutlu Olsun”

Uğur İbrahim Altay Miryokefalon Zaferi’ni Kutladı
2022-09-17 06:28:21

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Miryokefalon Zaferinin 846. yıl dönümünde Sultan II. Kılıçarslanı ve şehadet mertebesine yükselen cesur askerlerini rahmetle anarak, aziz milletimizin büyük zaferini tebrik etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Miryokefalon Zaferinin 846. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altayın mesajı şöyle: Anadolunun Türkiye olarak anılmaya başladığı ve ecdadımızın bu topraklara ebediyen mührünü kazdığı Miryokefalon Zaferinin 846. yılını gururla idrak ediyoruz.

Aziz milletimizin 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan Anadoluyu vatan edinme ideali, yaklaşık yüz yıl sonra kazanılan Miryokefalon Zaferi ile taçlandırılmış ve Anadolu toprakları ilelebet Türk yurdu haline getirilmiştir.

17 Eylül 1176 sabahı, Sultan II. Kılıçarslan komutasındaki kahraman Selçuklu ordusu; Konya sınırları içerisinde bulunan Bağırsak Boğazında tarihe altın harflerle kazınan bir destan yazdı.

Fetih ruhu yüreğinin derinliklerine işleyen kahramanlarımız, kendilerinden sayıca çok daha üstün olan Bizans ordularına büyük bir cesaretle karşı koyarak, tıpkı Malazgirtte olduğu gibi sayının değil, inancının galip geldiğini bir kez daha ispat ettiler.

Miryokefalon Zaferi; Anadolunun dört bir yanında İslam sancağının dalgalandığı şanlı fetihlere cesaret kaynağı olmuş, Bizansın ve Haçlı ordularının emellerine asla ulaşamayacaklarını ve Türk milletinin canı pahasına yurdunu terk etmeyeceğini bütün cihana göstermiştir.

Bugün dahi milletimizin her bir ferdine ve vazife başında bulunan tüm kahramanlarımıza ilham kaynağı olan Miryokefalon Zaferinin yıl dönümünde; büyük fatih Sultan II. Kılıçarslanı, şehadet mertebesine yükselen cesur askerlerini ve bu toprakları canını siper ederek savunan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin büyük zaferini tebrik ediyorum.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 39890

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Başkan Akpınar’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı
Başkan Akpınar’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı
BAŞKAN UMUT AKPINAR’DAN VATANDAŞA AÇIK KAPI POLİTİKASI
BAŞKAN UMUT AKPINAR’DAN VATANDAŞA AÇIK KAPI POLİTİKASI