Kapat !
UĞUR İBRAHİM ALTAY KONYA’YA YAKIŞANI YAPTIK

UĞUR İBRAHİM ALTAY KONYA’YA YAKIŞANI YAPTIK

Başkan Altay: “Gastrofest’te 550 Bin Misafiri Konya’ya Yakışır Şekilde Ağırladık”

UĞUR İBRAHİM ALTAY KONYA’YA YAKIŞANI YAPTIK
2022-09-05 13:10:23

Konya Büyükşehir Belediyesinin şehrin mutfak kültürünü tanıtmak için gerçekleştirdiği Konya Gastrofest, 4 gün boyunca 550 bin lezzet tutkununu ağırladı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoganın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan Gastrofestte Konya Saray Mutfağının ve nefis yöresel lezzetler tanıtıldı. Festivale katılan misafirlere, şeflere ve kurduğu stantlarda birbirinden lezzetli yiyecekleri misafirlerle buluşturan esnafa teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyanın yemek kültürünü bu vesileyle hem Türkiye hem tüm dünyaya anlatma fırsatı oldu. Gelen 550 bin misafiri Konyaya, Hazreti Mevlanaya yakışır bir şekilde ağırlamış olduk. Konyada misafir ettiğimiz tüm dostları tekrar Konyaya bekliyoruz. Bu vesileyle Konyanın bir turizm şehri olması çalışmalarımıza devam edeceğiz. dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesinin şehrin zengin mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlediği Konya Gastrofest, 4 gün boyunca yoğun ilgi gördü.

Kalehan Ecdat Bahçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Konya Gastrofestte 4 gün boyunca Konyanın ve ilçelerinin nefis yöresel yemekleri, tatlıları ve mutfak zenginliği yurtiçinden ve yurtdışından festivale katılan yarım milyondan fazla lezzet tutkunuyla buluştu.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoganın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumun yaptığı festivalde, Konya mutfağının görsel bir şöleni aratmayan; etliekmeği, bamya çorbası, furun kebabı, tiridi, düğün pilavı, sac arası, höşmerim tatlısı ve saray mutfağının yüzlerce çeşit tatları tanıtıldı. Profesyonel aşçıların hünerlerini gösterdiği festivalde, halk arasında yapılan yarışmalarda da aşçılar jüri olup yarışmacılara not verdi.

KONYA HER MANADA TANITILMAYA LAYIK BİR ŞEHİR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Gastronomi Festivalinin büyük bir katılımla tamamlandığını ifade ederek, Konya Gastrofestin artık sonuna geldik. Çok önemli bir etkinlik oldu. İkincisini düzenlememize rağmen artık geleneksel hale geldiğini ifade edebiliriz. Özellikle şehir dışından çok yoğun bir katılım var. Konyanın yemek kültürünün bu vesileyle hem Türkiye hem tüm dünyaya anlatma fırsatı oldu. Konyalılara çok teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir katılım gösterdiler. Bu yıl Gastrofestimizde 550 bin ziyaretçiyi ağırladık. Ben tüm Konyalılara teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de şehir dışından gelen kardeşlerimize. Konyanın yemek kültürünü ve Konyanın kültürünü tanımak için Konyada misafir ettiğimiz tüm dostları tekrar Konyaya beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Konyanın bir turizm şehri olması çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konya her manada tanıtılmaya layık bir şehir. Biz de Konyalılardan aldığımız güçle Konyamızı tanıtmaya devam edeceğiz. Gastrofeste katılan tüm katılımcılarımıza, şeflere, tüm stand mensuplarımıza, tüm çalışanlara da çok teşekkür ediyorum. 4 gün boyunca çok büyük bir efor sarf ettiler. Ama gelen 550 bin misafiri Konyaya, Hazreti Mevlanaya yakışır bir şekilde ağırlamış olduk. İnşallah gelecek yıl çok daha güçlü ve büyük bir Gastrofest yapmak dileğiyle diye konuştu.

Festivale katılan misafirler de unutamayacakları anlar yaşadıklarını belirtirken; esnaflar da yoğunluktan mutluluk duyduklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Gastrofestte çocuklar ise, kendileri için özel olarak kurulan etkinlik alanında doyasıya eğlenerek unutamayacakları anlar yaşarken; ayrıca düzenlenen konserler, müzik dinletileri, söyleşiler de festivale renk kattı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 91229

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...