Kapat !
Uğur İbrahim Altay, Karınca misali hikayesini hatırlattı

Uğur İbrahim Altay, Karınca misali hikâyesini hatırlattı

Konya Büyükşehir Tüm İmkanlarıyla Deprem Bölgesinde

Uğur İbrahim Altay, Karınca misali hikayesini hatırlattı
2023-02-09 16:16:29

Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan depremin hemen ardından Hataya giderek çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak tüm imkanımızla buradayız dedi. Bölgede Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 492 araç ve 1. 820 personeli bulunduğunu kaydeden Başkan Altay, Hataya, İskenderuna ve yardım faaliyetlerine katılan belediyelere içme suyu; AFADa jeneratör sağladıklarını söyledi. Depremin 80. saatine kadar enkazdan 154 vatandaşı sağ kurtaran Konya Büyükşehir Belediyesi, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme ve mobil şarj istasyonu gibi araçlarla da çalışmalara katkı sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin hemen ardından ulaştığı Hatayda arama kurtarma, yardım, destek ve koordinasyon çalışmalarına devam ediyor.

Depremin ilk günü Konya Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte Hataya giden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 492 araç ve 1.820 personelle hizmet verdiğini belirtti.

Bölgedeki tüm ekiplerin canla başla mücadele ederek kurtarma faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Altay, Konyadan gönderilen yardımların da bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Başkan Altay, Konyadan gelen yardım paketleri Hataylı kardeşlerimize ulaşıyor. Konya ve Hatay arasında sayısız kardeşlik köprüsü kuruluyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BÖLGENİN TEMİZ SU İHTİYACINI SAĞLIYOR

Ülkemizi yasa boğan deprem sonrası bölgede iş makinaları, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi desteklerinin yanında temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacını da karşıladıklarını kaydeden Başkan Altay, Hatayda arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç temini gibi hususların yanında şehre devamlı temiz su sağlamak için de ekiplerimiz yoğun gayret sarf etti. Hem şehre hem hastaneye suyu ulaştırdık. İskenderuna temiz su sağladık. Burada yardım faaliyetlerine katılan belediyelere ve kurumlara temiz su sağlıyoruz. Yine AFAD ekipleri için jeneratör kurduk. Hem Konya belediyeleri hem Konya halkı olarak tüm imkanımızla ilk günden beri buradayız. Bir ve beraber olursak tüm zorlukları aşarız ifadelerini kullandı.

KONYA EKİPLERİ 154 KİŞİYİ ENKAZDAN SAĞ KURTARDI

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesinde canhıraş çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir canı daha enkazdan sağ çıkarabilmek ve hayata tutunabilenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir mücadele veriyor. Depremin 80. saatine kadar 154 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı.

Konya Büyükşehir ve ilçe belediyeleri 1.820 personel, 492 araç ve 129 jeneratörle depremzedelere umut olmayı sürdürüyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİRİN SOLAR MOBİL ŞARJ İSTASYONU HAYAT OLDU

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hataya telefonların şarj edilmesi maksadıyla gönderilen Solar Mobil Şarj İstasyonu, hayati bir misyon üstlendi. Cep telefonu şarjı için üretilen cihaz, hava makinesine ihtiyaç duyan bir vatandaşın hava makinesine enerji sağladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karınca misali hikâyesini bilirsiniz. Hatayda hava makinesine ihtiyaç duyan bir vatandaşımızın imdadına Solar Mobil Şarj İstasyonumuz yetişti. Yardımın küçüğü büyüğü olmaz, karınca misali niyeti olur. Telefon şarjı için üretildi, hayat kurtardı. Umudumuzu hiç kaybetmeden son ana kadar amacımız kurtarma ifadelerini kullandı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 27923

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...