Kapat !
UĞUR İBRAHİM ALTAY JAPONYA BÜYÜKELÇİSİ BULUŞMASI

UĞUR İBRAHİM ALTAY JAPONYA BÜYÜKELÇİSİ BULUŞMASI

Japonya Büyükelçisi Suzuki Başkan Altay’la Buluştu

UĞUR İBRAHİM ALTAY JAPONYA BÜYÜKELÇİSİ BULUŞMASI
2022-10-18 23:18:10

Japonyanın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayı ziyaret etti. Başkan Altay, ziyaretin hem ülkeler hem şehirler arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesine vesile olmasını diledi. 2023te Dünya Belediyeler Birliğine başkanlık edecek Başkan Altayı tebrik eden Büyükelçi Suzuki, Konya Panorama Müzesinde Japonyayı Keşfetmek adlı serginin açılışına da yaparak tüm Konyalıları sergiyi görmeye davet etti.

Japonyanın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayı ziyaret etti.

Büyükşehir Taş Binada gerçekleşen görüşmede Başkan Altay, iki ülke arasında kadim bir kardeşlik olduğuna dikkat çekerek Konya ile Kyotonun kardeş şehir olduğunu anımsatan Başkan Altay, Ziyaretin hem ülkeler hem şehirler arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesine vesile olmasını diliyorum. Konya bir tarım ve sanayi şehri ama son dönemde yaptığımız yatırımlarla bir turizm şehri olması için de ciddi çaba sarf ediyoruz. Türkiyeyi gezme ve kültürümüzü görme konusunda Japon turistler çok istekli. Onun için ziyaretiniz Japon turistlerin şehrimize gelmesine de vesile olacaktır. diye konuştu.

KONYAYA GELMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUM

Japonyanın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki de Türkiyede göreve başlayalı iki sene olduğunu belirterek, Koronovirüs salgınından dolayı Türkiyenin çeşitli yerlerini fazla ziyaret edemedim. Bu sefer 11inci yüzyıldan 13üncü yüzyıla kadar devam eden Selçuklu Devleti zamanından beri varlığını sürdüren; Mevlana Türbesi, İnce Minare gibi çok sayıda popüler tarihi yerleri olan Konyaya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Sayın Başkanın önümüzdeki sene için Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilmelerini içten tebrik ederim. Yeni görevinde başarılar diliyorum. dedi.

İki günlük Konya ziyareti kapsamında şehrin tarihi ve turistik yerlerini de gezen Büyükelçi Suzuki, Başkan Altay ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Japon Parkında da incelemelerde de bulundu.

KONYA PANORAMA MÜZESİNDE JAPONYAYI KEŞFETMEK SERGİSİ AÇILDI

Japonyanın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Konya Panaroma Müzesinde düzenlenen Japonyayı Keşfetmek temalı serginin açılışını da yaptı. Japonyayı daha yakından tanıtmak için sergiyi hazırladıklarını belirten Suzuki, Sergide; Japon yemekleri, yazısı ve şekillerini tanıtan panoların yanı sıra geleneksel oyuncaklar da yer alıyor. Kendinizi Japonyaya daha yakın hissedeceksiniz. Bu sergi yaklaşık bir ay burada kalacak. Herkese sergiyi tavsiye ederseniz memnun olurum. Konya Büyükşehir Belediyesine desteği için teşekkür ederim. Tüm Konya halkına teşekkür ederim. ifadelerini kullandı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 76372

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
HAYDİ KÖY OKULLARINI DESTEKLE
HAYDİ KÖY OKULLARINI DESTEKLE
VARDAR: İVRİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK
VARDAR: İVRİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK