Kapat !
Sosyal İnovasyon Ajansı Etkinlmik Düzenledi

Sosyal İnovasyon Ajansı Etkinlmik Düzenledi

Sosyal İnovasyon Ajansı Konya Darü’l Muallimat-ı Eserini Okurlarla Buluşturdu

Sosyal İnovasyon Ajansı Etkinlmik Düzenledi
2023-01-09 16:06:13

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı, Şehir Monografi dizisinin ilk yayını olan Konya Dârül Muallimât-ı eserini düzenlenen etkinlikle okurlarıyla buluşturdu. Eserde Taş Bina olarak adlandırılan yapının şehir hafızasındaki önemi anlatılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından hazırlanan Şehir Monografi yayın dizisinin ilk eseri olan Konya Dârül Muallimât-ı (Konya Kız Öğretmen Okulu) Konya Kültür A.Ş. ortaklığıyla okurlarıyla buluştu.

Sosyal İnovasyon Ajansı binasında gerçekleştirilen etkinlikte eserin yazarı Dr. İsmail Doğanalp ve okurlar bir araya geldi. Kitabı hazırladığı süreçten bahseden Doğanalp, eserin şehrin hafızasını oluşturmada etkili olmasını temenni ederek katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Bir Hikâye İnşa Etmek başlığıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Yaldızın anlatımıyla Taş Bina Mimarisi ve Tarihi konulu bir sunum gerçekleştirildi. Ardından Taş Binaya teknik gezi düzenlendi. Programa tarih, sanat tarihi, mimarlık, güzel sanatlar bölümlerinden katılan öğrenciler ile öğretmen adayları katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı, Şehir Monografi dizisi ile şehrin hikâyesini, hafızasını toplumla buluşturmayı ve bir kültürel miras oluşturmayı hedefliyor.

#SosyalİnovasyonAjansı

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 71370

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKATÇEKTİ
UMUT AKPINAR ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKATÇEKTİ
Başkan Akpınar, Pazar Esnafını Ziyaret Etti
Başkan Akpınar, Pazar Esnafını Ziyaret Etti