Kapat !
Mesut Doğan: İnsanımız bankalarla evlendirildi

Mesut Doğan: İnsanımız bankalarla evlendirildi

Faiz borcu ana parayı geçti

Mesut Doğan: İnsanımız bankalarla evlendirildi
2023-01-30 13:47:42

2002 yılında vatandaşın bankalara olan borcunun 6.7 milyar, bugün ise 1 trilyon 417 milyar lira olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Sorunlar, kontrolden çıktı. İnsanlar, bankalarla evlendirildi. Esnaf, tüccar bankasız iş yapamayacak hale geldi dedi

Saadet Partisi Konya Ocak ayı il divan toplantısı il teşkilat binasında düzenlendi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğanın yanı sıra, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

FAİZ BORCU İLK KEZ ANA PARAYI GEÇTİ!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, 2023 seçimlerinin Türk siyasi tarihinin en kritik seçimi olacağını ifade etti. Bu seçimin baş aktörünün de Saadet Partisi olacağını dile getiren Doğan, Seçim tarihi ile ilgili Cumhurbaşkanı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadan önce de genel merkezin belirlediği çerçevede tüm il ve ilçelerimizi ziyaret ettik. Bu hafta sonu da Konyadaydık. İnsanımız bunalmış, nefes alamayacak vaziyette. Önünüzdeki seçime çok büyük anlam yüklüyorlar. Millet İttifakı üzerine titriyorlar. Vatandaş, bu ittifakı umut olarak görmüş. Bu ittifakta ‘Saadet Partisi varsa, Temel Bey varsa sorunlar çözülür diyorlar. Vatandaş, Saadet Partisini sigorta olarak görüyor. Konya, Kayseri, Adana farketmiyor. Her yerde sorun var artık. Eskiden de sorunlar vardı. Bugün konuştuğumuz sorunlar ilk kez farklı. Sorunlar önceden kontrol altındaydı. Bugün? Sorunlar, kontrolden çıkmış. İktidar, ne yaptığını bilmiyor. Adımlar, günlük atılıyor. Günlük adımlar, çok daha büyük sorunlar oluşturuyor. 2022 yılının Ocak ayında iç borcu 2 trilyon 350 milyar liraydı. Tam 3 ay sonra 3 trilyon 250 milyar liraya çıktı iç borcumuz. Bunun 1 trilyon 750 milyar lirası faizdi. İlk kez faiz borcu, anaparayı geçti. Böyle bir bütçe yönetimi olmaz. İktidarın 20 yıllık hali içler acısı. 20 yıl demek tecrübe demek. Ancak Türk halkı, 20 yılın acısının, kibrinin sonuçlarını yaşıyor. İnsanlar, bankalarla evlendirildi. Esnaf, tüccar bankasız iş yapamayacak hale geldi. Vatandaş, hep krediye yönlendirildi. 2002 yılında insanımızın bankalara borcu 6.7 milyardı. Bugün 1 trilyon 417 milyar liraya çıktı. 220 kat arttı. İktidar, bu gidişatı durduramıyor. Felaketin yaşandığı dönemde başıboşluk yapamayız. Ekonomideki sorunlar, başka alanlardaki sorunları da tetikledi şeklinde konuştu.

AK PARTİYİ KOŞULSUZ ŞARTSIZ DESTEKLEYENLER HER ŞEYİ SORGULUYOR

Ülke, büyük nimetlere sahip ama her gün faturaları, geçim sorunlarını konuşuyoruz diyen Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Asgari ücret önceden açıklanırken, insanlar çok heyecanlı olurdu. O heyecan yoktu. İnsanımız ‘Keşke asgari ücret artmasa da hayat pahalılığı yükselmese dedi. Her şey zamlandı. İktidar ise her defasında birilerini suçladı. Son suçlu, marketler oldu. İnsanlar artık her şeyi doğru okuyor. İktidarın basiretsizliğinin sonucunu kimse çekemez. AK Partiye koşulsuz şartsız destek veren esnaflar bile her şeyi artık çok çetin şekilde sorguluyor. Esnaf ziyaretlerimizde bunu net bir şekilde gördük.

6LI MASANIN ADAYI MUHTEMELEN 13 ŞUBATTA AÇIKLANACAK

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, 2023 bütçesini Konya Büyükşehir Belediyesi de onayladı. 16 buçuk milyar. Normalde yüksek rakam. Ancak faizle kıyaslandığı zaman komik. Tükiyenin 11 günde ödeyeceği faiz miktarı, Konyanın 1 yıllık bütçesi kadar diye konuştu. Doğan, son olarak

şunları kaydetti: Bu kötü gidişat ve hal, insanları göçe zorluyor. İnsanlar, yurt dışına gitmek istiyor. Gençlerin yüzde 75i Türkiyede yaşamak istemiyor. Yazık, günah. Gençlerimiz Hollandayı, Finlandiyayı hayal ediyorlar. Sosyal hayat çürüdü Türkiyede. Boşanmalar, uyuşturucu kullanımı, içki tüketimi zirve yaptı. İslami hassasiyetlerimiz kalmadı. Değerlerimiz törpülendi. Bilinçli olarak bu hale getirildik. Ankaranın göbeğinde gencecik, tertemiz bir akademisyen katledildi, kimsenin sesi çıkmadı. Dış politika rezil halde. Sınırlarımız kontrol altında değil. İsrail ile ilişkileri geliştirmek adına Filistin davasını sattık. Türkiyenin nefes almaya ihtiyacı var. Seçime az kaldı. İnsanımız, Millet İttifakına sahip çıkacak. Siyaset normalleşecek. 6lı masa ne yaptığını gayet iyi biliyor. Herkes kendi nefsini bir kenara almış, ülke için büyük fedakarlıklar yapıyor. Tarih, 6lı masayı tarihe altın harflerle yazacak. Hangi alanda hangi adımlar atılacak hepsi hazır. 13 Şubatta bizim ev sahipliğimizde yapılacak toplantıda muhtemelen Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. Asıl Cumhur İttifakının adayı kim olacak? Ne olursa olsun Cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Biz, Saadet Partisiyiz. Ayakkabı yalayanların değil, mürekkep yalayanların farkındayız. Sorumluluğumuzun farkındayız. Seçim, Millet İttifakının galibiyetiyle sonuçlanacak. Bu, gençlerimize en büyük hediyemiz olacak. Programın sonunda ayrıca yaptıkları başarılı çalışmalardan ötürü Saadet Partisi Meram İlçe Başkanlığına Mesut Doğan tarafından hediye takdim edildi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 90745

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Kıratlı, Ereğli’nin İl’lik Sözünü Verdi
Kıratlı, Ereğli’nin İl’lik Sözünü Verdi