Kapat !
Mehmet Yaka: Karapınar’ın kendine özgü yemek kültürü var

Mehmet Yaka: Karapınar’ın kendine özgü yemek kültürü var

KARAPINAR, KONYA GASTROFEST’TE TEMSİL EDİLİYOR

Mehmet Yaka: Karapınar’ın kendine özgü yemek kültürü var
2022-09-03 08:15:04

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Konya GastroFest Festivalinde Konya ilçeleri de stantlarını açarak yemek kültürlerini gün yüzüne çıkarıyor.

Festivale mutfak alanında hizmet veren 150 katılımcı, ayrıca 300e yakın Türkiyeden ve dünyadan önemli şefler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-4 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesinde gerçekleştirilen Konya GastroFest festivalinde Karapınar Belediyesi de yerini alarak yöresel ürünlerini tanıtıyor.

Ecdat parkında gerçekleştirilen festival büyük bir beğeni ve ilgi toplayarak, Dünyaca ünlü şeflerin, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Karapınar Belediyesi de GastroFestte yer alarak yöreye özgü Koyun Kaymağından Çiğleme ve Kuymak, Koyun Yoğurdundan Ayran, Kayısı Yahnisi, Hırtlak ürünlerini tanıtıyor, standı ziyaret eden misafirlere ikram ediyor.

Karapınarın diğer il ve ilçelere göre kendine özgü yemek kültürünün olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçemizin yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Konya GastroFestte Karapınarı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. İlçemizin ikinci defa Gastronomi alanında düzenlenen festivalde yer aldığını da sözlerine ekleyen Başkan Yaka, Karapınarımızın kendine özgü yöresel ürünlerini gelen misafirlerimize ikram ederek tanıtıyor ve kültürümüzü anlatmaya çalışıyoruz. Kayısı Yahnisinin özellikle bir saray kültürü olduğunu, koyun kreması ve yumurtanın bileşiminden elde edilen çiğlememiz oldukça ilgi gördü. Ayrıca taze koyun kremasıyla unun karışımından elde edilen Kuymağımızı da tanıttık. Bu kapsamda Konyamızda bu yıl Büyükşehir Belediyemiz tarafından ikinci kez organize edilen GastroFestte Karapınar Beleyesi olarak yerimizi tekrar aldık. İlçemizi en iyi şekilde temsil etmek ve ilçemizin her anlamıyla dünyaya tanıtmak için yer aldığımız tüm festivallerde vatandaşlarımız standımıza oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca cumartesi ve pazar günleri Konya daki tüm Karapınarlı hemşehrilerimizi Kalehan Ecdat Parkındaki standımıza bekliyoruz dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 83845

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...