Kapat !
Konya Büyükşehir Belediyesi Atabey’i Gençlerle Buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi Atabey'i Gençlerle Buluşturdu

Yusuf Kaplan Atabey Gençlik Söyleşileri’nde Liseli Gençlerle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi Atabey’i Gençlerle Buluşturdu
2023-01-21 14:34:39

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lise öğrencilerine ve mezun gençlere yönelik birçok başlıkta hizmet veren Lise Medeniyet Akademisinin düzenlediği Atabey Gençlik Söyleşilerine yazar Yusuf Kaplan konuk oldu. Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik başlığıyla düzenlenen programda Kaplan, Konya Büyükşehir Belediyesinin Türkiyede en iyi çalışan belediyelerden birisi olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademisi, Atabey Gençlik Söyleşileriyle gençleri önemli isimlerle buluşturmaya devam ediyor.

Selçuklu Kongre Merkezinde moderatörlüğünü Orhan Karaağaçın yaptığı, yazar Yusuf Kaplanın ise konuşmacı olarak katıldığı Atabey Gençlik Söyleşilerine öğrenciler ve aileler büyük ilgi gösterdi.

HERKESE DİZ ÇÖKTÜRDÜLER, BİZE DİZ ÇÖKTÜREMEDİLER VE ÇÖKTÜREMEYECEKLER

Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik başlığıyla düzenlenen programda konuşan Yusuf Kaplan, Tarihin akışını değiştirmiş bir ümmetiz biz. Öyle bir milletin çocuklarıyız aynı zamanda. Bin yıl dünya tarihini biz yaptık. Selçuklu ve Osmanlılarla birlikte tarihin akışını değiştiren bir yolculuk yaptık. 200 senedir bir darbe vurdular, çok feci şekilde üzerimize geldiler. Şu an tarihten çekildik ama hayattan çekilmedik, bu dünyadan çekilmedik. Herkese diz çöktürdüler, bize diz çöktüremediler ve çöktüremeyecekler. dedi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR TÜRKİYEDE EN İYİ ÇALIŞAN BELEDİYELERDEN BİRİSİ

Kaplan, Türkiye dışındaki Osmanlı coğrafyasında Osmanlı şehirlerinin hala yaşadığına vurgu yaparak şöyle devam etti: Ben mesela muhsin şehir dediğim zaman Semerkandı anlıyorum. Muttaki şehir dediğim zaman Buharayı anlıyorum. Bunu çoğaltabiliriz. Estetik şehir, ahlaki şehir, ahlaklı şehir bunları anlıyorum. İslam medeniyetinde bu anlamda müminin bütün özelliklerini taşıyan şehirler var. Ama şu anda bizim şehirlerimize bir isim versek ne deriz bilmiyorum yani. Konyada bir şey yapmaya çalışan insanlar var. Konyada Bilgehaneler var. Allahtan oraları gezdik de biraz moralim düzeldi. Konya Büyükşehir Belediyesi hakikaten Türkiyede en iyi çalışan belediyelerden birisi.

ÜLKENİN GELECEĞİ GÜZEL ŞEHİRLER İNŞA ETMEKLE MÜMKÜN

Eğer şehir inşa edemiyorsanız insan yetiştiremezsiniz. diyen Kaplan, Ülkenin geleceği güzel şehirler inşa etmekle mümkün. Tabi o şehirleri inşa edecek insanları yetiştirmek lazım ilk önce. Çünkü şehir olmadan medeniyet olmaz. Din, Medine ve medeniyettir. Yani; Mekke + Medine = Medeniyettir. Bu çok önemli bir şey. ifadelerini kullandı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 65235

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...