İs.Uzm.Çvş. İbrahim Han şehit oldu

İs.Uzm.Çvş. İbrahim Han şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı Acı haberi duyurdu!

İs.Uzm.Çvş. İbrahim Han şehit oldu
2022-10-13 05:09:28

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen EYPnin patlaması sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen İs.Uzm.Çvş. İbrahim Han'ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu

MSBden yapılan yazılı açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ekim 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen EYPnin patlaması sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız İs.Uzm.Çvş. İbrahim Han, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz ifadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman şehidimize, şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de şehit Han için başsağlığı mesajı yayımladı.

ŞEHADET HABERİ AİLESİNE ULAŞTI

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Han'ın (25) şehadet haberi, Van'ın Gevaş ilçesindeki ailesine ulaştırıldı.

Kaymakam Bayram Yıldız, mahalle muhtarı ile askeri yetkililer, Uzman Çavuş İbrahim Han'ın şahadet haberini Van'ın Gevaş ilçesi Hişet Mahallesi'nde yaşayan ailesine verdi.

Şehidin babaevine dev Türk bayrağı asılırken, bir ambulansta evin önünde hazır bekletildi. İlçe halkı şahadet haberini alır almaz şehit ailesinin evine akın etti.

Yaklaşık 2 yıldır Kuzey Irak'ta görev yapan şehit İbrahim Han'ın bekar olduğu ve 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

İs.Uzm.Çvş. İbrahim Han şehit oldu

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 44626

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAYKAR’A EREĞLİ DAMGASI
BAYKAR’A EREĞLİ DAMGASI
TEŞRİF-İ MEVLANA ETKİNLİKLERİ ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
TEŞRİF-İ MEVLANA ETKİNLİKLERİ ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ