Kapat !
İlahiyatçı Mustafa Karataş İlçelerde Konyalılarla Buluştu

İlahiyatçı Mustafa Karataş İlçelerde Konyalılarla Buluştu

İlahiyatçı Mustafa Karataş İlçelerde Konyalılarla Buluştu

İlahiyatçı Mustafa Karataş İlçelerde Konyalılarla Buluştu
2023-01-16 15:19:20

Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde düzenlediği Şehir Konferansları kapsamında İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Peygamber ve Sevgi Medeniyeti konulu konferanslarla; Ereğli, Karapınar, Derbent ve Kadınhanında Konyalılarla buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Konferansları kapsamında sevilen isimler ilçelerdeki vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

İlçelerde düzenlediği Şehir Konferanslarıyla Konyanın kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi, İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataşı Ereğli, Karapınar, Derbent ve Kadınhanında vatandaşlarla buluşturdu.

Hz. Peygamber ve Sevgi Medeniyeti konulu konferanslarda konuşan Prof. Dr. Karataş, kendisini Konyalılarla buluşturan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altaya teşekkür etti.

İmanın tadının olduğunu ve üç şey olursa kişinin bu tadı tadacağını anlatan Karataş, Bir kişi, her şeyden daha çok Allahı ve sonra da Resulullah Efendimizi severse imanın tadını tadar. Her şeyden daha çok. Allah ve Resulü dışında ne varsa; anamız, babamız, malımız, mülkümüz, evladımız. Ama biz evladımızı Allahtan daha fazla seviyoruz maalesef. İmtihan da öyle oluyor. Yakup Peygamberin hikayesi boşuna anlatılmıyor. Yakupun imtihanı Yusufla olur. Niye? Çok sevdi çünkü. Fazla sevdin mi imtihan oradan gelir. Demek ki imanın tadını almak için en çok Allahı sevmek gerekiyor. İkincisi; bir insanı sevdiğinde sırf Allah için seven insan, imanın tadını tadar. Hiçbir menfaati, beklentisi yok. Bunda da imanın tadı oluşur. Üçüncüsü de; imandan sonra imanını kaybetmekten ateşe düşecekmiş gibi korkan insan Allahın verdiği o tadı tadarlar. İmanın tadını tadarlar. Bu üçü olursa lezzetli bir imanın tadı alınır. Diye konuştu.

Şehir Konferansları kapsamında; Cihanbeyli, Altınekin, Güneysınır ve Çumrada Dursun Ali Erzincanlı, Beyşehir ve Seydişehirde Hayati İnanç, Hadim ve Bozkırda Aile Danışmanı Ferhat Aslan, Çeltik, Yunak, Doğanhisar ve Hüyükte Alişan Kapaklıkaya Ocak ayı içerisinde Konyalılarla buluşacak.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 91065

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI