Kapat !
EREĞLİ’NİN TEK KADIN KASABI

EREĞLİ'NİN TEK KADIN KASABI

ARABAŞINA KADIN ELİ DEĞDİ

EREĞLİ’NİN TEK KADIN KASABI
2023-02-03 14:49:23

Bilindiği üzere kış aylarında hemen her evde karın yağması ile birlikte arabaşı yapılır. Elbette ki genelde bu işlem bayanlar tarafından yapılır. Bir de mutfağın geri bölümü vardır. Kırsalda vatandaş kendi kestiği tavukla bu işlemi gerçekleştirirken şehir merkezlerinde kasaplardan alınır.

Kasaplar genel de erkek olurken bir kasap o imajı yıkarak arabaşı için alacağınız tavuk veya her türlü et cinsini hazırlayarak müşterilerine sunuyor.

Rasim Erel caddesi üzeri Bağdatlı camii karşısında faaliyet gösteren Çetin Et işletmecisi Anakız Seher, hangi etin hangi yemeğe daha uygun olacağını bildiği için müşterilerini yönlendirerek beğeni de kazanıyor.

Kış aylarında ise en çok tavuk etti sattıklarını ifade eden Seher, Tavuk etinin diğer et türlerine göre ucuz olmasından dolayı yaz aylarında pikniklik tavuk hazırlıyorum. Kış aylarında ise arabaşı için temizliyor, parçalara ayırıp veriyorum. Bu konuda uzmanlaşmış durumda olduğum için müşteri beklemeden parçalanmış tavuk etini veya diğer et türlerini alıp götürüyor. Vakit nakittir düşüncesi ile yaptığım işte hızlı olmak hem bana hem de müşterilerimize kazandırıyor dedi

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 12442

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI