EREĞLİLİ EKONOMİST MUSTAFA TOPBAŞ: HİPER ENFLASYON KAPIDA

EREĞLİLİ EKONOMİST MUSTAFA TOPBAŞ: HİPER ENFLASYON KAPIDA

MERKEZ BANKASI PARA BASMA REKORU KIRIYOR

EREĞLİLİ EKONOMİST MUSTAFA TOPBAŞ: HİPER ENFLASYON KAPIDA
2023-04-05 05:53:29

Enflasyonla mücadelede başarı sağlayamayan Merkez Bankası (MB) çareyi para basmakta buldu. Merkez Bankası banknot matbaasını gece gündüz çalıştırınca piyasadaki banknot miktarındaki artış yüzde 24'e gelerek son 10 yıl ortalamasının iki katına ulaştı..

İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat bölümünü bitirerek ekonomist olan Mustafa Topbaş,. Ereğlide bir bankada müdürlük yapmış, müdürlük görevinden istifa ederek Köftecim Köyet Ereğli firmasını çalıştırmış, piyasadaki olumsuzluklardan dolayı o işi de bırakarak enerji piyasasına yönelmişti.

Sosyal medyada ekonomi üzerine yorumlar yapan Topbaş, son paylaşımında; Bu paylaşımım siyasi bir paylaşım değildir. Ekonomik verilere göre yapılmış şahsi analizimdir diyerek bir yazı kaleme aldı.

Enflasyon üzerine bir metin yayınlayan Mustafa Topbaşın yazısı şöyle:

Enflasyonun toplum arasındaki etkisi ilk 6 ay çok iyi karşılanır. Çünkü Türkiyede bir çok kişi borçlanarak bir şeyler aldı. Fiyatlar 2-3 kat artınca vay be ne akıllık etmişimde almışım diye kendi kendine öz güven tazeler. Ancak bu enfilasyon 1 yıl -2 yıl daha devam ederse hiper enflasyona dönüşürse can yakmaya başlar. Tadı kaçar. Yeni bir şeyler almaya kalktığında gücün yetmez, belli alışkanlıkları bırakmak zorunda kalırsın.

Enflasyon aslında bir türlü gizli vergidir. Kamu borçlarını ödemek, kamu ihtiyaçlarını karşılamak için para basar. Paranın basılması demek enflasyon demektir. ₺ yerine $ bassak süper olur ama onada Joe Biden amca izin vermez.

Enflasyonist ortamda en çok mağdur olan sabit gelirli kişiler ve küçük cirolu esnaflardır.

Karşılaştırma yaparken başkasının arabası, başkasının lüks yaşamı ile değil kendi yaşam kalitenizle yapın.

Önümüzdeki dönemlerde bankalar kredi bastığı sürece borçlarınızı borçla ödediğiniz sürece sıkıntı olmaz. Farkındaysanız kredilerde yavaşlama, kredi vadelerinde kısalma oldu.

Benim şahsi temennim ülkemizin her vatandaşının gelişmiş ülke standardında kaliteli yaşamasıdır. Bunu hak edecek bir coğrafyaya, girişimci ruha, genç nüfusa sahibiz.

Korkmayın sizin gibi düşünende, düşünmeyende, sevdiğinizde, sevmediğinizde kaliteli bir yaşam sürmesi için temennide bulunun.

Not: Sakın avrupa perişan diye haberlerde çıkan sokak eylemlerini örnek göstermeyin. Onların sokağa çıkıp verdiği tepkinin konusunu araştırsanız dayak manyağı yaparsınız.

Allah Türk milletinin yardımcısı olsun. Bu şekilde para basımı devam ederse hiper enflasyona doğru gidiyoruz demektir.

EREĞLİLİ EKONOMİST MUSTAFA TOPBAŞ: HİPER ENFLASYON KAPIDA

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 12042

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ GENÇLERE COŞKULU BİR ETKİNLİK DÜZENLEDİ
EREĞLİ BELEDİYESİ GENÇLERE COŞKULU BİR ETKİNLİK DÜZENLEDİ
İŞİTME ENGELLİ ABONELERE İŞARET DİLİYLE DESTEK OLUYORLAR
İŞİTME ENGELLİ ABONELERE İŞARET DİLİYLE DESTEK OLUYORLAR