Kapat !
EREĞLİ BELEDİYESİ TAŞEVLERE HAYAT VERİYOR

EREĞLİ BELEDİYESİ TAŞEVLERE HAYAT VERİYOR

BAŞKAN OPRUKÇU: RESTORASYON İLE EREĞLİ BÜYÜK BİR SOSYAL ALANA KAVUŞACAK

EREĞLİ BELEDİYESİ TAŞEVLERE HAYAT VERİYOR
2022-06-25 13:05:23

Sümerbank tekstil fabrikası memur ve işçilerinin kalması için lojman olarak 1937 yılında inşa edilen ancak fabrikanın kapanmasından sonra atıl hale gelen ve Ereğli halkını rahatsız eden birçok olumsuzluğun mekanı haline gelen taşevler, Ereğli Belediyesi tarafından restore ediliyor. Taşevler olarak bilinen 51 bin metrekare alanda restorasyon tamamlandıktan sonra, Ereğliye büyük bir sosyal alan kazandırılacak.

Ereğlide yıllardır birçok siyasinin el attığı ancak bir türlü çözemediği taşevler sorununu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu çözdü.

-Taşevler Sorununun Çözülmesi İçin Yoğun Çaba ve Gayret Gösterdi-

Taşevlerin Ereğli için büyük bir sorun olduğuna ve bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi gerektiği düşüncesi ile yola çıkan Hüseyin Oprukçu, 2009 yılında belediye başkanlığı döneminde Gülbahçe mahallesi sakinlerinin çağrısına da kulak vermiş ve Taşeler sorununu mutlaka ortadan kaldıracağız. Bu sorunu da yine ancak Hüseyin Oprukçu çözer. Çünkü bu sorunun çözümü sağlam bir irade gerektirir demişti. 2019 seçimlerinde görevi tekrar devralan Hüseyin Oprukçu, taşevlerdeki harabelerin restore edilmesi için yoğun bir çaba göstermiş, 17 Haziran 2020 tarihinde de Milli Emlak ile protokol imzalayarak alanın tamamen Ereğli Belediyesine tahsisini gerçekleştirmişti. Tahsis işlemlerinin ardından ise restore çalışmalarına derhal başlanmıştı.

-8 Blokta Yapılan Restore Sonrası Taşevler, Korkut Ata Tesisleri Adıyla Hizmet Verecek-

Taşevlerde başlatılan restorasyon çalışmaları toplamda 8 blokta ve 51 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor. Restorenin; yapıların özgün dokusu ve kültürel özelliklerinin korunarak yapılmasına dikkat ediliyor. Bina bütünlüğünün bozulmamasına özen gösterilerek yapılan restore çalışmaları, aynı zamanda yeşil dokunun ağırlıkta olduğu bir proje ile gerçekleştiriliyor.

Restorasyonun tamamlanmasının ardından bu bölge, Korkut Ata Sosyal Tesisleri adıyla, sosyal ve kültürel bir alan olarak Ereğli halkına hizmet verecek. İçerisinde öğrenci misafirhanesinin de olacağı alan, Hüseyin Ooprukçunun, Ereğlinin geleceğine kazandırdığı eserlerden birisi olacak.

-Oprukçu: Ereğlinin Geleceğini Düşünerek Adım Atıyoruz

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, restore çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, gerçekleştirdikleri projelerin Ereğlinin geleceğine yönelik projeler olduğuna dikkat çekti ve Önceki belediye başkanlığım döneminde Oğuz Ata Sosyal tesislerini kazandırdık, Atatürk Kültür Parkı Göletini kazandırdık, alkollü mekanların şehir dışına taşınmasını sağladık, Ulu Cami karşısında bulunan atıl binayı temizleyerek vatandaşlarımıza güzel bir alan kazandırdık, Atatürk caddesi üzerinde bulunan harabe alanı ortadan kaldırarak şehrimizi harabe görünümden kurtardık. Bunlar, Ereğlinin geleceği için atılan adımlardı. İkinci dönem belediye başkanlığı dönemimizde de yine Ereğlinin geleceğine yatırımlar yapıyoruz. Gençlerimiz için yarı olimpik yüzme havuzu, çok kapsamlı Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi, Taşevler restorasyonu ile birlikte yapılacak olan Korkut Ata Sosyal Tesisleri… Bu yatırımlar, Ereğli halkına uzun yıllar hizmet verecek yatırımlardır dedi.

EREĞLİ BELEDİYESİ TAŞEVLERE HAYAT VERİYOR
EREĞLİ BELEDİYESİ TAŞEVLERE HAYAT VERİYOR
EREĞLİ BELEDİYESİ TAŞEVLERE HAYAT VERİYOR

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 29237

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Ereğli’de büyük fırsat
Ereğli’de büyük fırsat
EREĞLİ’DE MUHTEŞEM 23 NİSAN KUTLAMASI
EREĞLİ’DE MUHTEŞEM 23 NİSAN KUTLAMASI