Kapat !
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ KONYA’DA

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ KONYA’DA

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Konya’da Dünya İzcilerine Cuma Namazı Kıldırdı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ KONYA’DA
2022-08-06 10:38:53

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Konyada Dünya İzcilerine Cuma Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından Konyada düzenlenen İslam İzcileri Dostluk Kampına katıldı. 16 ülkeden ve Türkiyenin 45 şehrinden 2 binden fazla izcinin bir araya geldiği programda Cuma namazı da kıldıran Erbaş, Benim için güzel ahlaka katkı sağlayan en güzel faaliyetlerden birisi de izcilik faaliyetleridir. dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kampın kaynaşma ve ümmet bilinci oluşmasında önemli bir aşama oluşturacağını söyledi.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 17 ülkeden 2 binden fazla izcinin katılımıyla düzenlenen İslam İzcileri Dostluk Kampı Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Beyşehir Yolu üzerindeki Kent Ormanında düzenlenen kampı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, farklı ülkelerden ve milletlerden Konyada bir araya gelen izcilere Cuma namazını kıldırdı.

İZCİLER OLARAK, AHLAKİ İLKELERİ YERYÜZÜNDE YAYMAK İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ

Programda izcilere hitap eden Erbaş, İslamın iyi insan olmak, Allahın rızasına uygun yaşamak için gönderilen en büyük nimet olduğunu belirterek, İslamın ilkeleri, ibadetler, bütün bunları yaşamak, iyi insan olmamıza katkı sağlıyor. Namaz bunun içindir, oruç bunun içindir, zekat bunun içindir, hac bunun içindir. Biz Müslüman gençler olarak bu ilkelere sahip çıktığımız müddetçe hem biz mutlu olacağız hem ailemiz mutlu olacak, hem mahallemiz mutlu olacak; hem şehrimiz, hem ülkemiz, hem ülkelerimiz bütün dünya iyiliğe ulaşacaktır. dedi.

Erbaş şöyle devam etti: Sizleri katıldığınız için tebrik ediyorum. Anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Çünkü siz güzel ahlak peşinde koşan gençlersiniz. Benim için güzel ahlaka katkı sağlayan en güzel faaliyetlerden birisi de izcilik faaliyetleridir. Çünkü tabiatla iç içe olmak, tabiattaki güzellikleri yeryüzünde de gerçekleştirmeyi sağlar. Allah-u Teala kainatı nasıl bir dengede yaratmışsa, nasıl hiçbir dengesizlik göremiyorsanız işte biz de izciler olarak tabiatla iç içe olduğumuzda Rabbimizin kainatta yarattığı o güzellikleri içselleştirerek, hayatımıza da katarak bundan istifade edeceğiz. İzciler olarak, ahlaklı gençler olarak ahlaki ilkeleri yeryüzünde yaymak için büyük bir mücadele vereceğiz. Cenab-ı Hakk bu konuda hepimize muvaffakiyetler nasip eylesin. İzcilik Federasyonuna, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, DSİye, katkı sağlayan herkese özellikle teşekkür etmek istiyorum ve şunu da hatırlatmak istiyorum: İsraf haramdır. Suyu israf etmek haramdır. Yiyecekleri israf etmek haramdır. Zamanı israf etmek haramdır. İsrafın her çeşidi haramdır. O yüzden diyoruz ki ‘Sıfır Atık, Sıfır İsraf! Helallerle meşgul olalım, haramların her çeşidinden uzak duralım diyorum. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, cumanızın mübarek olmasını Cenab-ı Hakktan niyaz ediyorum. sözlerini kullandı.

KONYA AÇISINDAN MANEVİ OLARAK ÇOK ZENGİN BİR GÜN

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Bugün Konya açısından manevi olarak çok zengin bir gün. Bütün İslam aleminin teveccüh gösterdiği, teşrif ettiği İslami Dayanışma Oyunlarıyla çok büyük bir zenginlik yaşıyoruz. Bunun bereketinden hep beraber istifade ediyoruz. Medeniyetimizden sudur eden kurumlarımızı evrensel insani değerleri, kadim değerlerin paydasında gençlerin burada birleşmesi çok kıymetli. ifadelerini kullandı.

FARKLI OLSAK DA GÖNÜL DİLİYLE BİRBİRİNİZLE ANLAŞABİLDİĞİNİZİ MÜŞAHEDE EDİYORUZ

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İslam dünyasının birçok ülkesinden izcileri Konyada görmekten memnun olduklarını belirterek, Bunun için başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İzcilik Federasyonumuza ve Diyanet İşleri Başkanımıza ve DSİye şükranlarımı sunuyorum. Dillerimiz farklı olabilir, renklerimiz farklı olabilir, coğrafyalarımız farklı olabilir, cinsiyetlerimiz farklı olabilir ama Allah bizi kardeş yaratmış. Onun için inanıyorum ki farklı dillerde olsak da gönül diliyle birbirinizle anlaşabildiğinizi buradan biz de beden diliyle müşahede ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. açıklamasını yaptı.

YENİ ARKADAŞLIKLAR EDİNEREK AYRILMANIZI TEMENNİ EDİYORUM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyanın 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı İslami Dayanışma Oyunlarını gerçekleştirdiğini hatırlattı. Tüm misafirleri Türkiyenin ve Konyanın ev sahipliğinde en güzel şekilde ağırlama gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Altay, 16 ülkeden ve ülkemizin 45 farklı şehrinden gelmiş izcilerimizle Kent Ormanındaki programın başlangıcını yapıyoruz. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen izcilerimiz için bu kamp birlikte kaynaşma ve ümmet bilinci oluşmasında önemli bir aşama oluşturacak. Selçuklunun payitahtı, Hz. Mevlananın şehrinden çok güzel duygularla, iyi arkadaşlıklar ve yeni arkadaşlıklar edinerek ayrılmanızı temenni ediyorum. dedi.

BUNDAN SONRA DA SİZLERİ KONYADA GÖRMEKTEN MUTLU OLURUZ

Dünya izcilerini Konyada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Altay, İnşallah bundan sonra da sizleri Konyada görmekten mutluluk duyacağımızı tüm Konyalılar adına ifade etmek isterim. Ayrıca izciliğin doğasında olan doğaya sahip çıkma noktasında su israfıyla ilgili çalışmadan dolayı hem İzcilik Federasyonu Başkanımıza hem de DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanımızı da Konyada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde bu programın öneminden ve kendisinin bizzat katılmak istediğini ifade etmesinden sonuçla bu program yapılmış oldu. Onun için organizasyonda emeklerinden dolayı İzcilik Federasyonu Başkanımıza, DSİye ve Diyanet İşleri Başkanımıza tüm izcilerimiz adına teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, değişik ülkelerden gelen ve Türkiyedeki izcilerin su israfını önleme çalışmalarına katıldığını belirterek kampa katılan izcilerin basamak basamak ilerleyerek su israfında sıfır noktasına gelinceye kadar çalışacaklarını ifade etti.

Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu da suyun öneminden bahsettiği konuşmasında Su İsrafı Projesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından düzenlenen Suda Sıfır İsraf Arma Ödül Töreninde izcilerin şehir ve ülke temsilcileri tek tek çağırılarak armaları takdim edildi. Kamp 8 Ağustosa kadar devam edecek.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 43415

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN HAKLARINI SAVUNUYORUZ
MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN HAKLARINI SAVUNUYORUZ
EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UMUT AKPINAR’DAN ŞEFFAFLIK HAMLESİ:
EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UMUT AKPINAR’DAN ŞEFFAFLIK HAMLESİ: