CHP PM Üyesi Bülent Ecevit Tatlidil, gazetemize yaptığı açıklamasında dünyada yaşanan corono virüs krizinin zor bazı ürünleri paranız olsa dahi alamadığınızı bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Tatlıdil, CHP'nin altı okundan birisinin devletçilik olduğunu bunun da stratejik ürünleri kar amacı gütmeden üretmek, ülke içinde kendi kendine yeterli olmak için konulduğunu hatırlatarak, bugün dezenfektan, kolonya gibi ürünleri üretmek için kullanılan ürünlerdeki alkolün kriz nedeniyle dışardan alınamadığını ancak şeker fabrikalarından temin edildiğini ifade etti.
CHP PM Üyesi Tatlıdil, Birileri 'Devletin sırtında yük ve zarar ediyor' diye yalan yanlış niteleyip satışıhı isterken biz 'şeker vatandır vatan satılamaz' diyorduk. O şeker fabrikaları olmasa şimdi bir gram kolonya üretemezdiniz. Türkiyenin dışa bağımlı olmadan şeker ihtiyacının karşılayan bu fabrika, kolonya ihtiyacını da karşılamıştır. Cumhuriyeti kuranlar neyse ki sizin gibi değildi de, her şeyi düşünmüşler, yaşanılan sıkıntılardan gerekli dersleri çıkarıp ona göre bir ekonomik model ve buna uygun fabrikalar kurmuşlar dedi.
Bülent Ecevit Tatlıdil konuşmasının sonunda şeker fabrikalarını bile satan, her şeyi satar, AKP'den açtığı bir fabrikanın adını duymak istiyorum dedi.
Bahri Can
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.