Kapat !
BAŞKAN ALTAY’IN BAŞARILARI KONYA’YA 4 BAKAN KAZANDIRDI

BAŞKAN ALTAY’IN BAŞARILARI KONYA’YA 4 BAKAN KAZANDIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uğur İbrahim Altay için güzel sözler sarfetmişti.

BAŞKAN ALTAY’IN BAŞARILARI KONYA’YA 4 BAKAN KAZANDIRDI
2023-06-04 05:41:25

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremde etkin bir rol üstlenerek Cumhurbaşkanı Erdoğanın Hatay bölgesi ile ilgilenmesi için görevlendirdiği Konya Büyükşehir Belediye başkanı Uğur İbrahim Altay, başkan Erdoğanın talimatlarını harfiyen yerine getirerek üstün bir başarı elde etmiş, bu da cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğanın gözünden kaçmayarak yaptığı bir televizyon konuşmasında Uğur İbrahim Altayın çalışmalarından memnun kaldığını söylemişti. Bu memnuniyetin karşılığı olarakta Halk arasında yapılan yorumlarda, Konyalı başkanın depremzedelere yardımı, Konyaya 4 bakan kazandırdı olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Yüzyılı'nın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yer aldı.

İŞTE KONYALI BAKANLARIMIZ

Türkiye Yüzyılına güçlü bir kabine ile giriş yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinede 4 bakanlığı Konyalı isimlere emanet etti.

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. Daha önce birçok farklı görevi üstlenen Ali Yerlikaya, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İstanbul Valiliği görevine atanmıştı. İşte Ali Yerlikaya'nın hayatı ve kariyeriyle ilgili bilgiler...

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

Ali Yerlikaya 11.10.1968 tarihinde Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.

1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başlayan Ali Yerlikaya, 1993 yılında Kayseri İli Felahiye İlçesi Kaymakamlığına atandı.Sırasıyla; Hilvan ( Şanlıurfa ) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

29.05.2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 09.02.2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atandı.

13.12.2007 - 17.05.2010 tarihleri arasında Şırnak Valisi, 23.05.2010 - 09.08.2012 tarihleri arasında Ağrı Valisi, 17.08.2012 - 03.03.2015 tarihleri arasında Tekirdağ Valisi, 05.03.2015 - 03.11.2018 tarihleri arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.

Yeni dönemde İçişleri Bakan olarak görev alacak olan Vali Yerlikaya, Hatice Nur Hanım ile evli dört çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca'ya yeni kabinede tekrar Sağlık Bakanı olarak görev verdi.

1965'te Konya'da doğan Fahrettin Koca, ilk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde bitirdi. Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı.

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 1995'te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Fahrettin Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu.

Fahrettin Koca, kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda önemli atılımlar attı.

Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı olan Dr. Fahrettin Koca, vakıf aracılığı ile 1997 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu.

Koca, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

10 Temmuz 2018 tarihinde Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, bugün açıklanan yeni kabinede de bu görevini sürdürecek.

İngilizce bilen Koca, evli ve dört çocuk babası.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Kabinede yer alacak isimlerin belli olması ardından Mahinur Özdemir Göktaş'ın hayatı, eğitimi ve kariyeri merak konusu oldu. Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliğini üstleniyordu. Peki, Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında?
Mahinur Özdemir (d. 7 Kasım 1982, Schaerbeek), Türk asıllı Belçikalı eski siyasetçi, 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekili. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi.

Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

Evli ve 2 çocuk annesidir. Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.

ÖMER BOLAT KİMDİR?

Yeni Gümrük ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat oldu. Peki, Ömer Bolat kimdir?

Ailesi aslen Konya Ereğlili olan Ömer Bolat, 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Hollanda - Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde bitirdi. Almanya "Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü"nün yüksek lisans düzeyindeki "Uluslararası Ekonomi ve İşletmecilik" programından mezun oldu. Yurda dönüşünde"Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü"nden "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını 1989'da aldı.

İş hayatına İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (İKV) başladı ve 1982-1993 yılları arasında uzman olarak çalışmasını sürdürdü. Daha sonra 1993 yılında MÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu'ndaki 14 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter ve 4 yıl Dış İlişkiler– Fuar ve Ekonomik işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004-2008 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Başkanlığı yaptı.

30'a yakın kitap-rapor'un yanı sıra, çeşitli yayın organlarında yayınlanmışl çok sayıda makalesi vardır. Aynı zamanda, 2000 yılından bu yana Albayrak Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör olarak görev yapıyor. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 20004

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR’IN SEÇİM VAATLERİ ARASINDAYDI
UMUT AKPINAR’IN SEÇİM VAATLERİ ARASINDAYDI
EREĞLİ’NİN ZENGEN MAHALLE TAKIMI ZENGENSPOR, BAL LİGİNDE!
EREĞLİ’NİN ZENGEN MAHALLE TAKIMI ZENGENSPOR, BAL LİGİNDE!