Kapat !
BAHRİ CAN: KÖY OKULLARI AÇILMALI

BAHRİ CAN: KÖY OKULLARI AÇILMALI

Can, Köy okullarının kapanması ile eğitim kalitemiz düştü

BAHRİ CAN: KÖY OKULLARI AÇILMALI
2022-08-03 05:17:00

Kendisi de Köy Enstitüsü Mezunu bir öğretmen çocuğu olan gazetemiz imtiyaz sahibi Bahri Can, Kapsamlı Bir Kırsal Eğitim Politikası Köy Okullarını Hayata Geçirebilir dedi

Türkiyenin kanayan yarası taşımalı eğitim sistemi; yıllar içerisinde17 bin köy okulunun kapanmasınave öğrenci sayısı ile eğitim kalitesinin azalmasına yol açtı. Üstüne üstlük köyden kente göçün yoğunlaşması, köydeki tarım ve hayvancılık üretiminin yok olmasının da temel nedeni yine taşımalı eğitim sistemi oldu. Son dönemde MEBin yaptığı yönetmelik değişikliği ise köy okullarının yeniden açılacağı yönünde beklenti yarattı.

Yönetmelikteki değişikliklerin köy okullarını yeniden hayata geçirmeye yetmeyeceğini savunanEreğli Güneş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bahri Can; bütçe aktarılmadan, öğretmen atamaları olmadan sadece uygulanacak yönetmeliğin uygulamada yetersiz kalacağını belirtti ve Köy okullarını tamamen kaybedebiliriz uyarısında bulundu.

Türkiyede Taşımalı Eğitim Sistemi uygulanmaya başlayalı tam 33 yıl oldu. Bu süreçte 17 bin köy okulu kapandı ve ne yazık ki eğitim kalitesi düştü, özellikle kız çocuklarının eğitimden mahrum kalması, köyden kente göç ve köy ekonomisinde düşüş vb. pek çok sonucu da beraberinde getirdi. Taşımalı sistem Türkiyenin kanayan yarası olmuşken MEBin yönetmelikte yaptığı değişiklik köy okullarında yeniden ders zili çalacağını müjdelese de üzerinde görüşmeler yapılan yönetmelik, köy okullarını geri getirmeye yetmeyecek.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 58565

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN ALTAY EREĞLİ VE KARAPINAR’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
BAŞKAN ALTAY EREĞLİ VE KARAPINAR’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
MEDAŞ SEÇİM GÜNÜ İÇİN HAZIR
MEDAŞ SEÇİM GÜNÜ İÇİN HAZIR