Kapat !
Ahmet Aydın Sarıca, Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Ahmet Aydın Sarıca, Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Ereğli İlçe Tarım Müdürü Sarıca Ereğl’de şap aşılaması kampanyasının başladığını duyurdu

Ahmet Aydın Sarıca, Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2022-09-16 03:10:28

Ereğli Tarım Müdürü Ahmet Aydın Sarıca, hayvan hastalıklarına karşı yoğun bir alışma içerisinde bulunduklarını belirterek konu hakkında açıklama yaptı.

Sarıcanın açıklaması;

İlçemizde Sığır Cinsi Hayvanlarda Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı.

Hayvan ve hayvansal ürünlerden insanlara geçen (zoonoz) hastalıklar nedeniyle toplum sağlığı ciddi olarak tehdit altında kalabilmekte, hayvan sağlığının güvence altına alınamadığı bir ortamda da insan sağlığını korumak ve gıda güvenilirliğini temin etmek mümkün olmamaktadır.

Bu kapsamda, hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması amacıyla Bakanlığımızca Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı yürütülmekte olup, söz konusu program kapsamında Şap, Sığır Brusellozu, Koyun Keçi Brusellozu, Şarbon, Koyun Keçi Çiçek, Koyun Keçi Vebası, Mavidil, Kuduz ve Sığırların Nodüler Ekzantemi hastalıklarına karşı koruma amaçlı yoğun bir şekilde aşılama çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Hayvan sağlığı açısından önemli olan ve düzenli bir şekilde aşılama yöntemi ile mücadele edilebilen hastalıklardan biri de Şap Hastalığıdır. Şap Hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.

İlçe Müdürlüğümüzce Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2022 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı doğrultusunda 2022 yılı sonbahar dönemi Şap Aşılama Kampanyası 01 Eylül 2022 tarihinde başlamış olup 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecektir. Müdürlüğümüzce bu kampanya döneminde ilçemizde 175.000 baş sığır cinsi hayvanın tamamının aşılanması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda hafta sonları da dahil fedakarca çalışan Müdürlüğümüz sağlık personellerine kolaylık ve başarılar dilerim. Hayvan yetiştiricilerimizden de kampanya dönemi içerisinde hayvanlarının aşılatılması husunda gerekli duyarlılığı göstermelerini ister, hayırlı bereketli kazançlar dilerim..

Ahmet Aydın Sarıca, Şap Aşılama Kampanyası Başladı
Ahmet Aydın Sarıca, Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 61912

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET