“GAZZE’NİN GAZETECİLERİ” KONFERANSI

“GAZZE’NİN GAZETECİLERİ” KONFERANSI

KONYA BÜYÜKŞEHİR ÇATISI ALTINDAKİ KUDÜS ÇALIŞMA GRUBU “GAZZE’NİN GAZETECİLERİ” KONFERANSI DÜZENLEDİ

 “GAZZE’NİN GAZETECİLERİ” KONFERANSI
2024-05-13 01:14:52

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Grubu, Gazzenin Gazetecileri konulu konferans düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanatta yazar Ersin Çelik, gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, muhabirler Turgut Alp Boyraz ve Mücahit Aydemirin katıldığı konferansta İsrailin Gazzede dünyanın gözü önünde gazetecilere yönelik işlediği insanlık suçu konuşuldu.


Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü üniversite öğrencilerinin katılımıyla faaliyetlerini yürüten Kudüs Çalışma Grubu tarafından Gazzenin Gazetecileri konulu konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sami Bayrakçının moderatörlüğünü yaptığı konferans; yazar Ersin Çelik, gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, muhabirler Turgut Alp Boyraz ve Mücahit Aydemirin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanatta gerçekleştirildi.

İSRAİL 7 EKİM SONRASINI KÜRESEL MEDYAYLA BİRLİKTE KURGULADI

Konyanın Gazze ve Kudüs konusundaki duyarlılığını İstanbuldan takdirle takip ettiklerini belirten yazar Ersin Çelik, dünyanın asla bir daha 7 Ekim öncesine dönmeyeceğini söyledi.İsrailin 7 Ekim sonrasını küresel medyayla birlikte kurguladığını kaydeden Çelik, Gazzede devam eden soykırımın baş aktörü İsrail ve Amerika ise bunun lojistik gücünü de enformatik gücünü de küresel medya sağladı. Yani İsrail Gazzeyi bombalarken BBC ve CNN de enformasyonla bütün dünyayı baskı altına alıyordu, kandırıyordu, yalan söylüyordu. Gazzenin üstüne fosfor bombası atmakla eş değer bir manipülasyona imza attılar diye konuştu.

7 EKİMDEN BU YANA KATLEDİLEN GAZETECİ SAYISI 2. DÜNYA SAVAŞINDA ÖLEN GAZETECİ SAYISINDAN FAZLA

Gazeteci-Yazar Nuriye Çakmak Çelik, İsrailin 7 Ekimden bu yana katlettiği gazeteci sayısının milyonlarca insanın öldüğü 2. Dünya Savaşında ölen gazeteci sayısından bile fazla olduğuna dikkat çekti.

Gazzede gazeteciler açısından da inanılmaz bir durum söz konusu olduğunu anlatan Çelik şunları kaydetti: Rakamlara döktüğünüzde özellikle gazetecilerin hedef alındığını görüyorsunuz. Saldırıların başladığı ilk 10 günde 11 gazeteci öldürüldü. Her gün bir gazeteci öldürmüş daha saldırılar yeni başladığında. Bu neyi gösteriyor. Yabancı basın mensuplarını sokmayalım, Filistinli gazetecileri de öldürelim ki dışarıya haber çıkmasın. Gazeteciler hiçbir saldırıda bu kadar hedef olmamıştı, bu kadar çok gazeteci ölmemişti ve gazetecilerin çalışma şartları da hiç bu kadar kötü olmamıştı.

İSRAİL FİLİSTİNLİLERE KARŞI İŞLEDİĞİ SUÇLARI ÖRTBAS ETMEK İÇİN DEMOGOJİYİ KULLANIYOR

İsrailin başkenti Tel-Avivden uzaktan bağlantı yoluyla konferansa katılan muhabir Mücahit Aydemir de şöyle konuştu: Gazetecileri hedef almaya yönelik bu olguya baktığınız zaman İsrail gazetecileri susturuyor diyoruz. Ben bunun aslında Kitab-ı Mukaddeste bir karşılığını görüyorum. Kitab-ı Mukaddeste Allah Kabile sorar: Kardeşini niçin öldürdün diye? Bu soruya karşılık Kabil, eğer onu öldürdüysem hani nerede? Diye karşılık verir. Sanki ceset yoksa suç da yoktur. Suç gözden ırak tutulunca cinayet de tamamlanmış olur. İsrailde Filistinlilere karşı işlediği bu suçları örtbas etmek istiyor, aynı Kabil gibi. Ama bunu Kabil gibi küstahça bir yöntemle yapıyor. Burada demogojiyi kullanıyor.

FİLİSTİNLİ GAZETECİLER KAHRAMANCA BİR MÜCADELE VERİYOR

Yine uzaktan bağlantıyla konferansa katılan bir diğer muhabir Turgut Alp Boyraz ise Gazzede görev yaptığı sırada yaşadığı tecrübeleri paylaştı. İsrailin yabancı gazetecilerin içeriye girmesine izin vermemesinden dolayı olup bitenleri Gazzedeki sınırlı sayıda gazeteciden öğrenebildiklerini aktaran Boyraz, Anadolu Ajansının, El Cezirenin ekiplerinin faaliyetleri özellikle bu noktada tarihi bir role sahip. Bir çoğunluğu ailesini kaybederek, hayatını kaybederek bu bedeli ödediler. Ama içeriden fotoğraf, görüntü ve bilgiyi dışarıya aktarmayı başardılar, başarmaya da devam ediyorlar, kahramanca bir mücadele veriyorlar ifadelerini kullandı.

 “GAZZE’NİN GAZETECİLERİ” KONFERANSI
 “GAZZE’NİN GAZETECİLERİ” KONFERANSI

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 72860

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Büyükşehir’in Desteğiyle Lavantanın Hasadı Başladı
Büyükşehir’in Desteğiyle Lavantanın Hasadı Başladı
LİMA, ÜNİVERSİTE ADAYLARINA YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİYOR
LİMA, ÜNİVERSİTE ADAYLARINA YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİYOR