Kapat !
Yayıncılık Yaz Okulu Konya’da Başladı

Yayıncılık Yaz Okulu Konya’da Başladı

Yayıncılık Yaz Okulu Konya’da Başladı

Yayıncılık Yaz Okulu Konya’da Başladı
2022-08-23 00:36:31

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu Konyada başladı. Konyadan ve Konya dışından mesleki hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençlerin yer aldığı program bir hafta sürecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle Konyada Yayıncılık Yaz Okulu düzenleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu ile yayıncılık sektörüne profesyonellerin yetiştirilmesi ve gençlerin kariyer planlamalarının bir parçası hâline getirilerek becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

64 ŞEHİRDEN 400ÜN ÜZERİNDE MÜRACAAT

Yayıncılık Yaz Okulunun açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, 64 şehrimizden 400ün üzerinde katılımcı müracaat etti. Bunların içerisinden seçim yapılması için çok ciddi bir emek harcandı. Ümit ediyorum ki kursiyer olarak katılacak olan gençler de buradan ayrılırken ‘iyi ki böyle bir çalışmanın içerisinde bulunmuşuz diye düşüneceklerdir. Bundan sonra da meslek hayatlarını devam ettirirken burada edinmiş oldukları birikimle yayıncılık sektörüyle ilgili kendilerini daha geliştirip, ülkenin yayıncılık serüvenine katkı sağlayacaklardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi.

KONYANIN YAYINCILIK ANLAMINDA MERKEZ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Türkiye'nin ilk Yayıncılık Yaz Okulunun gerçekleştirilmesinin mutluluğunu duyuyoruz. Türkiye olarak yayıncılık sektöründe dünyada ilk 10da yer alarak önemli bir başarı elde ettiğimiz bu kulvarda biz de üniversite yayıncılığı olarak önemli adımlar attık. Türkiyede ilk defa bilimsel yayınlar koordinatörlüğü kurarak üniversitemiz bünyesinde bilimsel yayınları tek bir çatı altında topladık. Yayıncılık Yaz Okulunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu güzel organizasyonun düzenlenmesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İlerleyen yıllarda Konyanın yayıncılık anlamında merkez olması ve bu yaz okulunun Konyamızda tekrarlanmasını temenni ediyorum. diye konuştu.

GENÇLERİMİZİ HER ALANDA DESTEKLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Gençlerin sahip olduğu cevherin ve yüreğindeki güzelliklerin farkındayız. Her bir gencimiz aldığı eğitimle, sahip olduğu yüksek ahlak ve sorumlukla ülkemizi daha güzel yarınlara kavuşturmanın anahtarı konumundadır. Bizler de sahip olduğumuz tüm imkanlarla gençlerimizin her fırsatta yanında olmaya devam ediyor, gençlerimizi her alanda var gücümüzle desteklemeye çalışıyoruz. Bu anlamda Sosyal İnovasyon Ajansımız bugüne kadar pek çok güzel çalışmaya imza attı. Bugün ise gençlerimizin yarınlarının en iyi şekilde hazırlanması için çok güzel ve faydalı bir projeyi hayata geçiriliyor. Dünyanın en önemli yayıncılık pazarlarından biri konumunda olan ülkemiz, burada yetişecek nitelikli gençlerimizle yayıncılık sektöründe çok daha başarılı bir ülke konumuna yükselecektir. açıklamasını yaptı.

28 Ağustosa kadar devam edecek Yayıncılık Yaz Okuluna Konya ve çevresi başta olmak üzere Türkiyenin dört bir yanından mesleki hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençler katılıyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 32272

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Kıratlı, Ereğli’nin İl’lik Sözünü Verdi
Kıratlı, Ereğli’nin İl’lik Sözünü Verdi