Kapat !
VEYSEL GÖNÜLAL, İKTİDAR GERGİNLİK YARATARAK GÜNDEMİ UNUTTURUYOR

VEYSEL GÖNÜLAL, İKTİDAR GERGİNLİK YARATARAK GÜNDEMİ UNUTTURUYOR

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, iktidarın kaos siyaseti uyguladığını iddia etti

VEYSEL GÖNÜLAL, İKTİDAR GERGİNLİK YARATARAK GÜNDEMİ UNUTTURUYOR
2022-07-06 08:41:54

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gönülal değerlendirmesinde özellikle hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek iktidarın gerçek enflasyonu gizlediğini iddia etti.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerinde ilk olarak ülkedeki vakıfların ekonomik güçlerini gündeme getirdi.

Gönülal, eski Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayevin vakıflar aracılığı ile zenginleştiğini belirterek şöyle konuştu, 2019 yılına kadar ülkeyi ailesi, yakın akrabaları, devlet şirketleri ve ihaleleriyle yarattığı ‘üçlü oligark şebekesi üzerinden yöneten Nazarbayev bu süreçte amaçları Kazak gençlerine burs vermek, okul, yurt, kreş, üniversite açmak hayır-hasenatta bulunmak olarak açıklanan 4 vakıf kurdu. Nursultan Vakfı, Birinci Başkan Vakfı, Demeu Vakfı, Elbasy Vakfı.

Üstteki dört vakıf, Nazarbayev ailesinin dünyanın en zenginleri arasında yer almasına vesile olarak kurgulanan dört ayaklı servet aktarma modelinin ana organizasyonları. Nazarbayev bu vakıflar aracılığı ile servetine servet katmış. Nazarbayevin vakıflar için topladığı bağışlarla 8 milyar dolar servetin ve Türkiyede beş yıldızlı tatil köyü ve golf kulübünden, Londra, Zürih, Viyanaya kadar şirketlerin gizli sahibi olduğu ortaya çıktı.Türgev, Tügva, Ensar, Türken bunlarda bizim tartışmalı vakıflarımız. Hayır -hasenat kisvesi ile kurulan bu vakıflar aracılığı ile milyonlarca dolarlık bağışların yurt dışına aktarıldığı iddia ediliyor. Vakıf zinciriyle ilgili milyonlarca dolarlık bağışın ve yurt dışına para transferlerinin gündeme getirilmesiyle başlayan tartışmalardan panikleyen iktidar, tüm sözcülerini ekranlara sürerek vakıflarını ve amaçlarını aklama çabasına girişti.

Halkı enflasyona ezdirmeyeceğiz sözü içi boş bir yalan

Akaryakıta neredeyse gün aşırı, bazı günler üst üste gece yarısı zamlarının yapıldığı, şeker, çay, et ve süt fiyatlarının yüzde 15-40 arasında zamlandığı mayıs ayında aylık TÜFE artışının yüzde 2,98, yıllık artışın yüzde 73,50 oranında açıklanması halkın aklıyla, cebiyle, cüzdanıyla alay etmektir. İktidarın halkı, çalışanları, emekliyi enflasyona ezdirmeme vaatlerinin içi boş bir yalandan ibaret olduğu görülüyor. Hızla yoksullaşan geniş kitlelerin daha da yoksullaşmasına karşı tamamıyla duyarsızlaşan iktidar ve iktidar sözcüleri, gerçek enflasyonu gizliyorlar.

Gerginlik ortamı yaratmak istiyor

İktidar, söylem ve eylemini sertleştirmeye yöneldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar ülkeyi yöneten 11 Cumhurbaşkanının hiçbirisinin aklına getirmeyi bile düşünmediği sözleri, hakaretleri, milletin meclisinin çatısı altında millete sarf etmeyi siyaset sanan bir ruh kimliğine büründü. Sarayda yazılan, kapalı kapılar ardında prova edilen ve kurgulanan senaryoların amacı; daha fazla gerginlik, kavga, endişe ve karamsarlık tülünü toplumun üzerine çekmek! Bu ülke bugüne kadar; insana sözle ifade edilmesi utanç vesilesi olacak sözcüklerle milyonlarca kadına hakaret eden bir Cumhurbaşkanı, hiç görmedi. İktidar ittifakı, söylemini daha sertleştirmeye, toplumu ve farklı kesimleri tehdit- tahrik etmeye, hakaret ve aşağılayıcı ifadelerle insanların sabrını zorlayarak sokağı hareketlendirmeye hevesleniyor. Konser yasakları, festival yasakları, toplantı ve miting yasakları planlı bir tahrik etme sürecinin adımları olarak görülmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğanın söylemlerinde kötüleşmenin ve düşüncelerini karşısındakilere hakaretle ifade etme dışında çaresizlik yaşamasının gerisinde, hızla altından kaydığını hissettiği iktidarı kaybetme korkusudur.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 73674

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE CİNAYET
EREĞLİ’DE CİNAYET
EREĞLİ ŞEHİDİ EMRAH BÜKE’YE SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ
EREĞLİ ŞEHİDİ EMRAH BÜKE’YE SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ