Kapat !
Veysel Gönülal, Esnaflar ülkenin lokomotifidir

Veysel Gönülal, Esnaflar ülkenin lokomotifidir

CHP Ereğli İlçe Başkanı Gönülal Halkın Arasında Halkın Sorunlarını Dinliyor…

Veysel Gönülal, Esnaflar ülkenin lokomotifidir
2022-08-26 06:33:55

Esnaf ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP Ereğli ilçe başkanı Veysel Gönülal, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, esnaf ziyareti gerçekleştiriyor.

Değişik sektörlerde faaliyet gösteren esnafları parti gözetmeksizin ziyaret eden Gönülal, Tek adamın iktisadi temellerden uzak ekonomi yönetimi ülkemizi uçuruma sürükledi. Türkiye Ekonomisinin yerle bir olmasının tek sorumlusu saray yönetimi ve onun liyakatsiz bürokratlarıdır. Talan ve rant üzerine kurdukları ekonomiyi bugün yalanlarla sürdürmek istiyorlar. Söz veriyoruz; Anadolunun kadim kültürü ahilikten aldığımız güçle esnafımızı yeniden ayağa kaldıracağız dedi.

MİLLET AKP HÜKÜMETİ İLE HESABINI SANDIKTA GÖRECEK

Esnafın biriken borçlardan, artan girdilerden, ağır vergilerden tükendiğini ifade ederek sözlerine başlayan Gönülal, Yılın ilk 6 ayında bankaların karı yüzde 400ü aştı. Peki ya esnafın durumu? Bırakın kar etmeyi, borçları arttı, sattıkları malın yerine yenisini dahi koyamadı. Salgın döneminde devletin yalnız bıraktığı esnaf sonrasında bile ölüme terk edildi, açılan yara daha da büyüdü, kar edenler sadece bankalar ve iktidar beslemesi 5li çete oldu. Tek adamın iktisadi temellerden uzak ekonomi yönetimi ülkemizi uçuruma sürükledi. Milletin parasını gidilmeyen yollara, köprülere; uçulmayan havaalanlarına; uğranmayan hastanelere aktaran AKP hükümetine milletimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır dedi.

ESNAF KEPENK KAPATIYOR

Esnafın sorunlarının siyasette daha geniş yer bulması gerektiğinin altını çizerek sözlerine devam eden Gönülal, Esnaf Bakanlığı kuracağımızı gittiğimiz her köyde her ilçede her kahvehane toplantısında dile getiriyoruz. Esnaf Bakanlığı kurarak esnaf ve sanatkarların sorunlarının kamu/devlet nezdinde çözüme ve esnafımızı gereken değerine kavuşturacağız. Çünkü esnaf ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır, esnaf kentlerin kılcal damarlarıdır. Esnafı yaşat ki devlet yaşasın. Son dört yılda iflas eden esnaf sayısı milyonrlarla ifade ediliyor. Yılın ilk altı ayında ülke genelinde 60 bine yakın esnaf kepenk kapattığı duyuyoruz. Sürekli yükselen kur, ağır vergiler, durmak bilmeyen zamlar, kesintisiz artan girdi maliyetleri, vatandaşın ise düşen alım gücü nedeniyle esnafımız maalesef yaşam mücadelesini kaybetti dedi.

ESNAF YOKSA İŞSİZ ÇOK!

Esnafın istihdam yaratma gerçeğinden iktidarın bihaber olduğunu söyleyen ve esnafın sorunlarına çözüm önerilerini sıralayan Gönülal, Küçük ve orta ölçekli işletmeler, büyüme ve istihdamın arttırılmasında ekonomilerde büyük önem taşır. Dar boğazda olan ekonomimizde esnafımıza destek olmazsanız, haklı taleplerini yerine getirmezseniz işsizliğin azaltılmasında etkili bir rol teşkil eden esnafları yok eder, işsizler ordusunu katbekat büyütürsünüz. Esnaf yoksa işsiz çok, hayat yok. Söz veriyoruz iktidarımızda esnafımızı borç sarmalından kurtaracağız, özellikle borçlandırılan esnafımızın borçlarını ödeyeceği şekilde yapılandırarak rahat bir nefes almasını sağlayacağız. Stopaj vergisini kaldırılacak, sicil affını getireceğiz. EYT mağduru esnafımızın geleceğini güvence altına alacağız. Enerji giderlerini kontrol altına alacağız. AVM'ler ve zincir mağazaların gölgesinde kalan esnafımızı korumak adına düzenlemeler yapacağız. Ekonominin kalbine yerleştirilmiş atom bombası olan Kur Korumalı Mevduat hesabına son vereceğiz. İktidarımızda; kadim Ahilik kültüründen aldığımız güçle esnafımızı yeniden ayağa kaldıracağız dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 72422

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR
EREĞLİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR
BAŞKAN AKPINAR TÖRENE KATILDI
BAŞKAN AKPINAR TÖRENE KATILDI