Kapat !
ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ’DE KONUŞTU

ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ’DE KONUŞTU

ÖZDAĞ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU SEÇİMDE ADAY OLAMAZ

ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ’DE KONUŞTU
2022-11-04 20:35:26

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'in iki gün sürecek Kayseri ziyareti başladı. Kalabalık bir konvoy eşliğinde şehre giren Özdağ, Zafer Partisi Kayseri il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa gereği tekrar Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını belirterek, " bunun için seçimleri bir ayda olsa erkene alacaklar. Buna, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da payende oluyor.dedi. Basın toplantısının ardından Zafer Partisi Başkanlık Divanı üyeleriyle Kayseri esnaflarıyla bir araya geldi.

Özdağ, şunları söyledi:
ERDOĞANIN YASAL OLARAK GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Bu ay içinde 17 ilimizde ziyaretlerde ve temaslarda bulunacağız. Seçimlere kadar da bu yoğun çalışma takvimini sürdüreceğiz. Seçimlerin ne zaman yapılacağı meselesi de ülkemizde ne yazık ki bir anayasa ihlali meselesine dönmüştür. Normal şartlarda seçimlerin haziran ayında yapılması gerek ve mevcut anayasaya göre haziranda yapılacak bu seçimlere Recep Tayyip Erdoğanın yasal olarak girmesi mümkün değil. Çünkü anayasaya göre iki kez cumhurbaşkanlığı yapılabilir ve Recep Tayyip Erdoğan iki kez cumhurbaşkanı oldu dedi.

SİZ ERDOĞANIN PAYANDASISINIZ
‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 2023 yılındaki seçimlerde aday olamayacağını öne süren Özdağ, Görüyoruz ki CHP ve İYİ Parti, Erdoğan mağdur olmasın diye erken seçime destek vereceklerini açıkladılar. Erken seçimde 1 sene önce değil, bir ay önce yani erkende değil aslında. Sadece adı erken seçim. Akşener in izahını anlamak mümkün değil. ‘Erdoğan mağdur olmasın diye diyorlar. Anayasa 2 kez Cumhurbaşkanlığı öngörmüşse bir daha aday olabilsin diye anayasaya karşı hile yapmanızı Türk halkına nasıl izah edeceksiniz? Siz nasıl muhalefet partisisiniz? Siz çakma muhalefetsiniz. Siz Erdoğanın payandasısınız. ‘Efendim biz yapmazsak nasıl olsa Yüksek Seçim Kurulu yapar. Erdoğanın adayları kabul eder Bırakın Yüksek Seçim Kurulu anayasayı çiğnesin. Bırakın o ayıp YSK ya ait olsun. diye konuştu.


ERDOĞAN BU SEÇİMDE ADAY OLAMAZ

‘Buradan bütün Türk halkına sesleniyorum. Erdoğan anayasayı çiğnemek için hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener de kendisine yardımcı oluyor. Bu seçimin erken olmasına falan gerek yok. Bu seçim tarihinde olmalı. Erdoğan bunu tek başına yapamıyor. Bunun için CHP ve İYİ Partinin desteğine ihtiyacı var. CHP ve İYİ Parti, Erdoğan mağdur olmasın, mağduru oynamasın diye anayasaya karşı hile sürecine ortak olacaklarını açıklıyorlar. Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır? Bu nasıl bir muhalefet anlayışıdır? Hiç kimse, YSKnın anayasayı ihlal ederek, ‘Erdoğanı nasıl olsa aday gösterirler şeklindeki izahla bu işten kurtulacağını zannetmesin. Biz Zafer Partisi olarak seçim kampanyamıza başladık ve seçimlerin de gerçek tarihinde yapılmasını istiyoruz. Erdoğan da bu seçimde aday olamaz diyoruz ifadesinde bulundu.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 95368

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...