Kapat !
UĞUR İBRAHİM ALTAY’A ZİYARET

UĞUR İBRAHİM ALTAY’A ZİYARET

“Talented Ummah” Platformu Temsilcileri Başkan Altay’ı Ziyaret Etti

UĞUR İBRAHİM ALTAY’A ZİYARET
2022-12-20 14:05:02

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Washington Diyanet Merkezi işbirliğiyle Konyayı ziyaret eden Talented Ummah Platformu temsilcilerini ağırladı. Konyanın 13. yüzyılda medeniyetin başşehri olarak öne çıkan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, Bugün Konyanın bu kimliğine yeniden sahip olması için çaba sarf ediyoruz. Onun için sizin ziyaretleriniz çok kıymetli. Müslüman kardeşlerimizi görmekten büyük bir mutluluk duydum. dedi. Talented Ummah Başkanı Asmau Mohammed de davetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altaya teşekkür ederek, Başta Mevlana Müzesi olmak üzere Konyada gördüğümüz yerler ve öğrendiklerimiz çok kıymetliydi. dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanadada din hizmetleri alanında faaliyet gösteren Talented Ummah (Yetenekli Ümmet) Platformu Başkanı Asmau Mohammed ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayı ziyaret etti.

Washington Diyanet Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, Hazreti Mevlana ve Muhiddin İbn-i Arabi gibi mutasavvıfların yolculuklarında Konyanın önemli bir yeri olduğuna değindi. Özellikle 13. yüzyılda Konyanın medeniyetin başşehri olarak öne çıkan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, Bugün Konyanın bu kimliğine yeniden sahip olması için çaba sarf ediyoruz. 3 binden fazla uluslararası öğrenci şehrimizde eğitim görüyor. Bir taraftan da Hazreti Mevlana başta olmak üzere ziyarete gelen birçok insan var. Ayrıca Amerikadaki Diyanetin merkezi ile birlikte mühtedilerle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Konyanın uluslalar arası bir şehir olması için çok büyük çaba sarf ediyoruz. İnşallah Rabbimin yardımıyla bunu da başaracağımıza eminim. Onun için sizin ziyaretleriniz çok kıymetli. Müslüman kardeşlerimizi görmekten büyük bir mutluluk duydum, Allah hepinizden razı olsun. diye konuştu.

BAŞKAN ALTAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Talented Ummah Başkanı Asmau Mohammed de davetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altaya teşekkür etti. Mohammed, Konyaya, Türkiyeye gelmemize vesile oldunuz. Burada bize yardımcı oldunuz. Buradaki dini, kültürel ve sosyal hayatı deneyimlemiş olduk. Farklılıkları da deneyimlemiş oluyoruz. Çok teşekkür ederiz. Şu ana kadar çok şey öğrendik, çok şey deneyimledik. Başta Mevlana Müzesi olmak üzere Konyada gördüğümüz yerler ve öğrendiklerimiz şu ana kadar çok kıymetliydi. Gençlik, ulusların geleceği için çok önemli temelleri oluşturmakta. Türkiyenin de bu bağlamda yaptıkları bizim için örnek teşkil etmektedir. ifadelerini kullandı.

TALENTED UMMAH (YETENEKLİ ÜMMET)

Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde inşa edilerek, 2016 yılı içerisinde hizmete açılan Amerika Diyanet Merkezi ile iş birliğinde çalışmalar yürüten Talented Ummah, İslamın en iyi şekilde temsil edilmesine, bilgi ve hikmet dolu evrensel mesajlarının daha geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sunuyor.

#TalentedUmmah

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 35031

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN AKPINAR TÖRENE KATILDI
BAŞKAN AKPINAR TÖRENE KATILDI
Başkan Akpınar İlk Nikahı Kıydı
Başkan Akpınar İlk Nikahı Kıydı