Kapat !
Uğur İbrahim Altay TYT ve LGS’ye hazırlananlara başarı diledi

Uğur İbrahim Altay TYT ve LGS’ye hazırlananlara başarı diledi

Konya Büyükşehir LGS ve TYT Öğrencilerini Sınavlara Hazırlıyor

Uğur İbrahim Altay TYT ve LGS’ye hazırlananlara başarı diledi
2022-12-07 02:24:43

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Konya genelindeki ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik merkezî sınavlara hazırlık mahiyetinde izleme değerlendirme uygulamaları yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TYTye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin uygulamaya bugün katıldığını, LGSye hazırlanan ortaokul son sınıf öğrencilerinin de yarın katılacağını belirterek, tüm öğrencilerin yolunun açık olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için Konya genelinde izleme değerlendirme uygulamaları yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü koordinesindeki uygulamaların sınavlara hazırlanan öğrencilere katkı sağladığını söyledi.

Temel Yeterlilik Testine (TYT) hazırlanan Konya genelindeki resmî ve özel tüm liselerden 23 bin 12. Sınıf öğrencisinin izleme değerlendirme uygulamasının bugün yapıldığını kaydeden Başkan Altay, 8. sınıflarda öğrenim gören ve Liseye Geçiş Sınavına (LGS) hazırlanan yaklaşık 35 bin öğrencinin de yarın izleme değerlendirme uygulamasına katılacağını söyledi. Başkan Altay, Konya genelinde saat 10.00da eş zamanlı olarak başlatılan uygulamalar ilgili yönergeler doğrultusunda yapılıyor. Sınavların değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanmasında teknolojinin tüm imkânları kullanılacak. Yapılan uygulamalar öğrencilerimize büyük fayda sağlayacak. Öğrencilerimize 7 LGS, 7 TYT olmak üzere toplam 14 sınav yapacağız. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yolları açık olsun diye konuştu.

SONUÇLAR KONYAODM.MEB.GOV.TR ADRESİNDE ERİŞİME AÇILACAK

Öğrencilerin cevap kâğıtlarının, okullarda taratılarak dijital ortamda sınav koordinasyon merkezine (Konya ÖDM) iletilmesinin ardından tüm veriler, hazırlanan Optik Oluşturma, Okuma ve Analiz Yazılımı ile okunup değerlendirilecek. Sonuçlar ise konyaodm.meb.gov.tr adresi üzerinden eğitim paydaşlarının erişimine açılacak.

#TYT

#LGS

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 52543

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
TOKİ BELKAYA’YA 150 TANE MÜSTAKİL KONUT YAPACAK
TOKİ BELKAYA’YA 150 TANE MÜSTAKİL KONUT YAPACAK
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA