Kapat !
UĞUR İBRAHİM ALTAY TÜM İMKANLARINI HATAY İÇİN SEFERBER EDİYOR

UĞUR İBRAHİM ALTAY TÜM İMKANLARINI HATAY İÇİN SEFERBER EDİYOR

Konya Büyükşehir, Hatay HATSU Altyapısını Yerli ve Milli KOSKİCBS’ye Entegre Etti

UĞUR İBRAHİM ALTAY TÜM İMKANLARINI HATAY İÇİN SEFERBER EDİYOR
2023-02-15 00:39:18

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay HATSU altyapısını, yerli ve milli ilk Coğrafi Bilgi Sistemi olan KOSKİCBSye entegre etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOSKİCBS ile tıpkı Konyada olduğu gibi Hatayda da HATSUnun tüm altyapı-üstyapı verileri ile kanal, içme suyu hatları ve kadastral verileri tek noktadan tüm kullanıcılara anlık veri olarak paylaşılabilecek. Bu sayede tahrip olan şehrin alt ve üst yapılarını onaracak, depremin yaralarının sarılmasına katkı sunacağız. dedi.

Hatayda depremin olduğu ilk günden bu yana mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme, enerji ihtiyacı, yardımların dağıtımı gibi hizmetleri yerine getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, su ve kanalizasyon altyapısı ile ilgili de önemli çalışmalara imza atıyor.

Depremin yaralarını sarmak için Hataydaki altyapı çalışmalarına yoğunlaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay HATSU altyapısını KOSKİ Genel Müdürlüğünün Türkiyede yerli ve milli ilk Coğrafi Bilgi Sistemi olan KOSKİCBSye entegre etti. KOSKİCBS ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatayın su ve kanalizasyon şebeke hatlarını dijital ortamda takip ederek daha hızlı müdahale etme ve ilgili kurumlarla paylaşma imkanına sahip oldu.

HATAYIN ALTYAPISI KONYA BÜYÜKŞEHİRE EMANET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiyenin en büyük coğrafyasına hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünün; yıllarca edinmiş olduğu tecrübe ve teknik altyapısı ile Hatayda su ve kanalizasyon hizmetini emanet aldığını belirterek, Altyapı projelerinin planlama, yapım ve işletme süreçlerinde verilerin toplanması, depolanması ve analizi gibi kritik ihtiyaçlara çözüm üreten ve milli kaynaklar kullanılarak geliştirilen KOSKİCBS ile Konyadaki 31 ilçemizin 36 milyon metre uzunluğuna sahip 6 farklı su şebekesini ve 3 binden fazla üst yapı tesisini sorunsuz bir şekilde kontrol edebiliyoruz. Aynı hizmeti depremden büyük zarar gören Hatay ilimize verecek ve emanet aldığımız altyapı hizmetini sorunsuz bir şekilde Hataylı kardeşlerimize sunacağız inşallah. KOSKİCBS sayesinde, yapılan her uygulama ve operasyonun maliyeti düşüyor, eldeki verinin kalitesi, doğruluğu ve güvenirliği yükseliyor. Bunun yanı sıra iş tekrarları önleniyor, verilere erişim hızı artıyor, kurum içi ve kurum dışı kullanıcıların aynı veriye ulaşması sağlanıyor. Sistemin geliştirilmesi ve genişletilmesi tek elden sağlanarak kontrol edilebiliyor. Aynı anda birden çok türde veriye ulaşılabiliyor. dedi.

HATAYDA TEK NOKTADAN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILABİLECEK

Verilerin doğru yönetilmesi, güncel olarak bir yerde depolanması, tek bir ekrandan gösterimin, sorgulamaların ve analizlerin yapılabilmesi için KOSKİCBS uygulamalarının geliştirilerek aktif hale getirildiğini ifade eden Başkan Altay, KOSKİCBS ile tıpkı Konyada olduğu gibi Hatayda da HATSUnun tüm altyapı-üstyapı verileri ile kanal, içme suyu hatları ve kadastral verileri tek noktadan tüm kullanıcılara anlık veri olarak paylaşılabilecek. Bu sayede tahrip olan şehrin alt ve üst yapılarını onaracak, depremin yaralarının sarılmasına katkı sunacağız inşallah. Hataylı kardeşlerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmak için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. ifadelerini kullandı.

#KOSKİCBS

#KOSKİ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 16883

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...