Kapat !
TALHA ÜZER, FABRİKA SÖZLERİNİ YİNELEDİ

TALHA ÜZER, FABRİKA SÖZLERİNİ YİNELEDİ

PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI ÜZER, FABRİKALARI NASIL YAPACAKLARINI ANLATTI

TALHA ÜZER, FABRİKA SÖZLERİNİ YİNELEDİ
2022-06-20 09:10:13

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanı ve Başkan Adayı Talha Üzer, 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak kooperatif seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Kuskuncuk, Bulgurluk, Aziziye, Çayhan, Çakmak, Alhan ve Taşağıl mahallelerini ziyaret etti.

Gittiği tüm köylerde havai fişeklerle, kurban kesilerek karşılanan Talha Üzer, görevde oldukları yılın 2 yılı pandemi yasakları ile geçmesine rağmen üreticiler için faydalı hizmetler yaptıklarını belirtiği konuşmasında, yeni projeler için de destek istedi.

-Fabrika Sözlerini Yineledi-

Gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde, yapılan çalışmaları anlatan Talha Üzer, Rakiplerimiz çalışmalarımızın üreticinin kalkınmasına yönelik çalışmalar olduğunu biliyorlar. O yüzden bizi sadece, %25 peşinat konusunda eleştirebiliyorlar. Yüzde 25 peşinatı almamızın nedeni de, üreticilerimize vadeli satış hizmetlerimizin devamlılığını sağlamaktır. Biliyorsunuz Türkiyedeki 31 pancar kooperatifi arasında sadece Ereğli, vadeli satış yapabiliyor. Diğerleri peşin ve kartla satış yapıyor. İşte biz, üreticilerimize sunduğumuz vade avantajını sürdürebilmek için peşinat %25 peşinat alıyoruz dedi.

Konuşmasında, Ereğli, Karapınar ve Karamana fabrika sözlerini de yineleyen Talha Üzer, Kooperatifimizin 6 bin ton yem satışı var. Yemi, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda fabrikalarda temin ediyoruz. Ama bundan sonra üreticilerimizin daha ucuza yem temin etmelerini sağlamak amacı ile Ereğliye yem fabrikası kuracağız. Üreticiden satın aldığımız ürünleri ham madde olarak kullanacağız ve ucuz girdi ile kaliteli olarak üretilecek yemlerimiz, yine üreticilerimize ucuz yem olarak dönecek dedi.

Fabrikanın nasıl kurulacağına yönelik sorulara da cevap veren Talha Üzer; Ereğliye kuracağımız yem fabrikası, Karapınara kuracağımız gübre fabrikası ve Karamana kuracağımız fabrika, hem üreticilerimize ucuz ürün temini noktasında hem de bölgemizde istihdam noktasında önemli katkılar sağlayacak. Diyorlar ki fabrikayı nasıl yapacak? Ülkemizde bireysel girişimle dahi kurulabilecek bir yem fabrikasını, milyonlarca lira cirosu olan kooperatifimiz çok rahat kurabilir. Hiçbir kaynak bulamasak dahi; Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikasının hisse ortağı ancak fabrikanın bize bir faydası yok. Kayseri Şeker Fabrikasındaki kooperatif hissemizi devreder, bu fabrikayı bölgemize gene kazandırırım dedi.

TALHA ÜZER, FABRİKA SÖZLERİNİ YİNELEDİ
TALHA ÜZER, FABRİKA SÖZLERİNİ YİNELEDİ
TALHA ÜZER, FABRİKA SÖZLERİNİ YİNELEDİ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 88825

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI