Kapat !
SAADET PARTİSİ ADAY ADAYLARINI TANITTI

SAADET PARTİSİ ADAY ADAYLARINI TANITTI

Saadet Partisi il başkanı Hüseyin Saydam’ın gazetemize gönderdiği açıklama

SAADET PARTİSİ ADAY ADAYLARINI TANITTI
2023-03-25 10:23:10

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam Konya İl Teşkilatında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla partisinin Konya Milletvekili Aday Adaylarını kamuoyuna takdim etti.

Konuşmasına, Aziz milletimizin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyor; milletimize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum diye başlayan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Kıymetli Basın Mensupları; seçim sath-ı mahalline girmiş bulunmaktayız. Bu nedenle siyasi partiler; başta aday adaylığı süreci olmak üzere yoğun bir çalışma temposuna girmiş durumdadırlar. Ancak; her ne kadar yoğun olursak olalım 6 Şubatta Kahramanmaraşta meydana gelen depremden etkilenen kardeşlerimizi unutamayız.

Bu mübarek zaman diliminde de, Konya İl Teşkilatı olarak; deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Kısa bir süre önce İl Başkan Yardımcılarımız ile birlikte bölgeyi ziyaret ettik.

Bölge il başkanlarımızla görüştük. Tabi ki; yapılacak çok iş var. İnşallah oradaki kardeşlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Gereken çalışmalarımızı yapacağız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Bu vesileyle deprem bölgesinde yaşamlarını yitiren kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Aziz Hemşerilerim; bir yandan deprem nedeniyle ortaya çıkan maddi ve manevi enkazı ortadan kaldırıp, yaraları sarmaya gayret ederken bir yandan da ülkemizin kronikleşmiş siyasi, hukuki, ekonomik ve ahlaki enkazını kaldırmak üzere çok önemli bir seçime daha yaklaşmaktayız.

Bizler Saadet Partisi olarak; kuvvetler ayrılığının kâmil manada tesis edileceği, denetlenebilir ve şeffaf bir yönetimin esas alınacağı, çoğulcu ve demokratik anlayışın hâkim olacağı, hukukun üstünlüğünün benimseneceği bir hükümet modeline, yani Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmek üzere, birbirinden farklı siyasi görüşlere sahip, altı parti bir araya gelerek, Millet İttifakını oluşturduk.

Farklı siyasi düşüncelere sahip olmamıza rağmen, milletimizin önceliklerini merkeze alarak, milletimizin ortak dertleri üzerinde bir birleşme meydana getirdik.

Kıymetli Kardeşlerim; 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile fay hatlarının üzerine bina inşa etmenin maliyetini on binlerce kardeşimizi kaybederek ödedik. Aynı şekilde iki yüz yıllık modernleşme tarihimizdeki farklı meseleler üzerinden oluşturulan; faylar, kutuplaşmalar üzerinden de ciddi bedeller ödüyoruz.

Bu kutuplaşmalar üzerinden siyaset üretip; bugünümüzü ve geleceğimizi çalmak isteyen bir avuç menfaat bezirgânına fırsat vermeyeceğiz. Bu çerçevede karşılıklı olarak iyi niyet beyanlarımızı ortaya koyduk. Ve bunun üzerine bir seçime doğru gidiyoruz.

Saadet Partisinin mücadelesi; Ankaranın göbeğinde katledilen Sinan Ateşin kızlarının ve eşinin hakkını savunmanın, gözyaşlarını silmenin mücadelesidir. Bu cinayeti duymazdan gelen, gözlerini kapatan, uyuyor numarası yapanların yanında değil, cesurca bu suikastın ve faillerinin karşısındayız.

Saadet Partisinin mücadelesi; bir dönemler Olimpiyat Meydanlarında adına methiyeler düzerek iktidar eliyle meşruiyet sağlanan bir yapıya ‘ibadet saikiyle gidip, gözünü cezaevinde açan, işsizliğe sosyal dışlanmaya terk edilen ve hatta depremzede olsalar bile yurt binalarına alınmayan KHKlıların uğradıkları zulme karşı durma mücadelesidir.

Yüzlerce insanımızın ölümü ile neticelenen darbe girişimi faillerinin, bürokraside öbekleşerek; başka insanları mağdur eden mahrem yapıların her türlüsünün karşısındayız. Ancak; tüm bu süreç ve işleyişten bihaber olan, gariban insanların da yanındayız.

Saadet Partisinin mücadelesi; hâkimlik sınavında dereceye girip, sırf siyasal sadakati, akrabalık bağları olmadığı için haksız bir şekilde elenen üniversite mezunu kardeşlerimizin, emeklerinin, bilgilerinin ve yeteneklerinin ölçülerek hak ettiklerini elde edebilmelerinin mücadelesidir.

Bizim mücadelemiz; üniversitede kendi bölümünden mezun olduktan sonra bir markette kasiyerlik yapmaya mecbur bırakılan evlatlarımızın kendi işlerini yapabilmelerinin mücadelesidir.

Enflasyonun altında ezilen işçinin, emeklinin, memurun, öğrencinin insanca yaşam koşullarında bir yaşam sürebilmesinin mücadelesidir.

Ve yıllardır atanamayan, özel okullarda çok düşük ücretlerle çalışmaya mecbur bırakılan öğretmenlerimizin, hak ettikleri bir yaşama ve çalışma koşullarına erişebilmelerinin mücadelesidir.

Bizim mücadelemiz; şiddete uğrayan, görevi başında katledilen, 5 dakikada bir hastaya bakmaya mecbur edilen ve giderseniz gidin denilen fedakâr doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın; gereken itibarı gördükleri bir düzeni inşa etme mücadelesidir.

Bizim mücedelemiz; Anayasa Mahkemesini, ihanet kelimesiyle yan yana ananların karşısında, hukukun üstünlüğünün ve bağımsız bir yargı düzenin sağlandığı bir düzen inşa etme mücadelesidir. Sayısı onbinleri bulan stajyer ve genç avukatların problemlerini çözme mücadelesidir. Ve bu yaşananlara dayanamayıp bunalıma giren ve intihar eden genç avukatları hayata tutundurma mücadelesidir.

Bizim mücadelemiz; beyaz muhafazakârların maddi menfaatlerinin, ihalelerinin korunduğu değil; tüm insanların temel hak ve özgürlüklerinin, elde edilmiş kazanımlarının muhafaza edildiği bir düzeni inşa etmenin mücadelesidir.

Saadet Partisinin mücadelesi; ahbap-çavuş ilişkisi ile yapılan atamalar neticesinde güvenirliğini kaybeden, kamu kurumları yerine liyakate dayalı atamaların yapıldığı kurumsal ve etkin bir kamu bürokrasisi inşa etmenin mücadelesidir.

Mücadelemiz; üç beş yerden maaş alanların olduğu bir düzen yerine herkesin kaynakları adilce, kardeşçe bölüştüğü bir düzen inşa etmenin mücadelesidir.

Özetle Saadet Partisinin mücadelesi, Ahlak ve Maneviyatın öncelendiği Adil Bir Düzen, kurmanın mücadelesidir.

Bu nedenle tüm bu yanlışlıklar ve eksiklikler karşısında suskun kalmak, gözlerimizi kapatmak yerine, biz bu yanlışlıklara itiraz ediyoruz. Ahlakın ve Adaletin iktidarı için mücadele edeceğiz.

Bu mücadele de Saadet Partimizin yapıcı rolünün ve tesirinin artması için de mecliste kalabalık bir şekilde yer almak için canla başla mücadele edeceğiz. ‘Ceketimizi assak kazanırız. diyerek temsil ettikleri halktan kopuk yaşayan siyasetçiler yerine, bizler; halkımızın içinden gelen aday adaylarımız ile katılımcı bir siyaset izlemeyi taahhüt ediyoruz.

Bizler Büfeci Latiflerin, Lastikçi İsmaillerin, Avukat Samilerin, Mühendis Hakkıların, Genç Alilerin, Kadın Ayşelerin meclise taşınmasını arzu ediyoruz.

Bu çerçevede de tüm halk kesimlerimizden, farklı meslek ve yaş gruplarından arkadaşlarımız partimize yoğun bir aday adaylık başvurusunda bulunmuştur. Bu haklı mücadelede ben de varım diyen tüm kardeşlerimi tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

Tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Seçilerek başta Konyamız olmak üzere tüm ülkemize hayırlı hizmetler yapmalarını temenni ediyorum.

Son olarak Ramazan-ı Şerifin, seçim atmosferinde tüm siyasilerimiz ve vatandaşlarımız arasında kardeşliğe ve nezakete vesile olmasını temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Hüseyin Saydam

Saadet Partisi Konya İl Başkan

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 14301

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET