Kapat !
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi

Türkiye’nin En Modern Üniversite Kütüphanesi NEÜ’de Yükseliyor

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi
2022-10-13 04:57:52

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, yapımı devam eden merkez kütüphane inşaatında incelemelerde bulundu.

Rektör Zorlu: Konya manzaralı, okuma, müzakere ve konferans salonlarına sahip merkez kütüphanemizde öğrenci ve araştırmacılar 7 gün 24 saat çalışma yapabilecek.

Rektör Zorlu: Modern ve akıllı bir bina olarak kurgulanan bu yapı büyüklüğü, standartları ve donanımıyla Türkiyedeki üniversite kütüphaneleri içerisinde ilk beşte yer alacak.

Rektör Zorlu: Fiziki olarak 1 milyon kitap kapasitesine sahip olacak kütüphanemizde resim ve müzik kütüphaneleri de bulunacak.

NEÜ Köyceğiz Yerleşkesinde yapımı devam eden merkez kütüphane inşaatını inceleyen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, yetkililerden şantiyedeki son durumla ilgili bilgiler aldı.

İnceleme esnasında açıklamalarda bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversiteler için merkez kütüphanenin önemini vurgulayarak, Uzun uğraşlarımız sonucunda merkezi kütüphanemizin temeli atıldı ve inşallah gelecek eğitim öğretim yılına kadar tamamlanacak. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından yapımı üstlenilen kütüphanemiz modern bir mimariye sahip olacak. Üniversitemizin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılıyoruz. Üniversite denince akla ilk önce kütüphane ve laboratuvarlar gelir. Üniversitemiz ulusal ve uluslararası sıralamalarda belli bir noktaya geldi ve daha iyi noktaları hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek için de iki önemli sacayağımız daha güçlü olmalı; kütüphane ve laboratuvarlar… Üniversitemiz, fakülteler bazında kaliteli kütüphanelere sahip olsa da bir merkez kütüphaneye sahip değildi. Bu noktadaki ihtiyacımızı da inşallah güzel bir manzaraya sahip merkez kütüphanemizle, inşaatını önümüzdeki seneye kadar tamamlayarak gidermiş olacağız dedi.

Konya Manzaralı Kütüphanemizde, Resim ve Müzik Kütüphaneleri de Olacak

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, konuşmasına şöyle devam etti: Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz derslerini çalışacaklar, ferah bir ortamda araştırmalarını yapacaklar, kitaplarını okuyacaklar, dağarcıklarını bilgiyle donatırken aynı zamanda Konya manzarası eşliğinde keyifli bir zaman geçirecekler. Burası basit bir kütüphane değil, müzakere, münazara ve beyin fırtınalarının yapıldığı, projelerin geliştirildiği alanlar ile konferans salonları gibi mekanlara da sahip bir kütüphane olacak. Kütüphanemiz bünyesinde ayrıca Türkiyede nadir bulunan resim ve müzik kütüphaneleri de yer alacak.

Türkiyedeki Üniversite Kütüphaneleri İçerisinde İlk Beşte Yer Alacak

Kütüphanenin yapımını üstlenen Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfına teşekkür eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Modern ve akıllı bir bina olarak kurgulanan bu yapı büyüklüğü, standartları ve donanımıyla Türkiyedeki üniversite kütüphaneleri içerisinde ilk beşte yer alacak. Kısa süre içerisinde heyecanla tamamlamayı planladığımız, Konyanın hatta Türkiyenin önemli değerlerinden biri haline gelecek olan kütüphanemiz 7 gün 24 saat boyunca açık olacak. Dijital olarak sınırsız, fiziki olarak 1 milyon kitap kapasitesine sahip bir kütüphaneden bahsediyoruz. Burası Türkiyenin hem fiziki hem dijital anlamda sayılı kütüphanelerinden birisi olacak. Konyamıza ve ülkemize hayırlı olsun ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Merkezi Kütüphane Hakkında:

Kütüphanemiz, Köyceğiz yerleşkemizde şehre hakim bir konumda bulunup 20.000 m² inşaat alanına sahip toplam 4 kattan oluşan bir binadır.

ü 20.000 m² Kapalı Alan (Üniversite Kütüphaneleri İçerisinde İlk 5te)

ü 2000 Kişilik Panoromik Okuma Salonu

ü 1 Milyon Basılı Kitap Kapasitesi

ü 7/24 Hizmet İmkanı

ü Toplamda 200 Kişilik Randevu Çalışma Odaları

ü Aynı Anda Yaklaşık 2500 Kişiye Hizmet Verebilme Kapasitesi

ü Dijital Kütüphane Hizmetleri ve Güvenlik Sistemleri

ü Akıllı Raf Hizmetleri

ü Tematik Dijital, Sanat, Müzik Kütüphaneleri

ü Engelli Kütüphane Hizmetleri Alanları

ü Sergi, Fuaye ve Bilimsel Etkinlik Alanları

ü Akıllı Bina Sistemleri

ü Yeşil Bina Uygulamaları

Öğrencilerin yanı sıra akademik camianın ve tüm vatandaşların istifade edebileceği kütüphanenin, bilim insanları, tanınmış yazarlar ve kanaat önderleri ile buluşulabilecek etkinlikleri ile şehrin en uğrak mekanlardan biri olması hedefleniyor.

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi
Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu İnşaatı İnceledi

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 69326

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI