Kapat !
Rektör Cem Zorlu talimatı verdi, şahıs enselendi

Rektör Cem Zorlu talimatı verdi, şahıs enselendi

Soruşturmayı Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü yürüttü

Rektör Cem Zorlu talimatı verdi, şahıs enselendi
2023-03-08 00:01:45

Üniversite hastanemizde yürütülen bir soruşturmayla ilgili bugün basında yer alan haberlere ilişkin açıklamamızdır.

Meram Tıp Fakültesi Hastanemizde görev yapan bir teknik personelin yürüttüğü malzeme alımı işinde normal kullanım miktarını aşan miktarda istemde bulunması dikkat çekmiş ve konu hakkında iç tutanaklar tutularak durum tespiti yapılmıştır. Tutanak altına alınan olayın daha detaylı bir şekilde bizzat savcılık marifeti ile araştırılıp incelenmesi, başka mecralara da sıçrama olasılığının takip edilerek çok yönlü soruşturulması ve bir kamu hizmeti ifa etmek amacı ile Rektörümüz Prof. Dr. Cem ZORLUnun talimatlarıyla hastane yönetimimiz tarafından Konya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve elde edilen deliller sunulmuştur.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma sürecinde alımlar hastane yönetimimiz ile birlikte iş birliği içerisinde sekiz ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınmış ve ilgili kişilerce suçların işlendiği delilleriyle sabit olmuştur. Eş zamanlı olarak ilgili personel açığa alınmış ve kurumumuz bünyesinde de idari tahkikat başlatılmıştır.

Söz konusu eylemi işleyen kişi ve kişiler hakkında gerekli tüm hukuki ve adli süreçlerin işletilmesi amacıyla konuyu intikal ettirdiğimiz ve iş birliği içerisinde çalıştığımız Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarına, süreci gizlilik içerisinde hassasiyetle yürüten Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimine teşekkür ederiz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü

#NEÜ

#Soruşturma

#CemZorlu

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 14752

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Ereğli’de kontrolden çıkan otomobil takla attı
Ereğli’de kontrolden çıkan otomobil takla attı
METİN KIRATLI EREĞLİ’YE GELDİ
METİN KIRATLI EREĞLİ’YE GELDİ