Kapat !
Prof. Dr. Mehmet Gönül’dan Davet

Prof. Dr. Mehmet Gönül'dan Davet

NEÜ, Müzikseverleri “3. Türk Müziği Günleri”ne Bekliyor

Prof. Dr. Mehmet Gönül’dan Davet
2023-05-29 08:31:56

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından 29 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihlerinde 3. Türk Müziği Günleri etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğin Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Gönül: Aşık Veysel Türküleri ve birbirinden nadide eserlerin icra edileceği, 5 gün sürecek olan Türk müziği şöleni için tüm akademik - idari personelimizi ve halkımızı salonumuza ve ekran başına davet ediyorum dedi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan 3. Türk Müziği Günlerinin açılışı, 29 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30da icra edilecek olan ‘Aşk Olmasa / Aşık Veysel Anma Konseri ile başlayacak. Konserler, Necmettin Erbakan Üniversitesi YouTube kanalından da canlı olarak takip edilebilecek.

Aşık Veyselin ve Türkülerinin Daha Bilinir Olması İçin Çaba Gösteriyoruz

Program hakkında bilgiler veren NEÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, Konservatuvar olarak, artık geleneksel hale gelmiş olan ve bu yıl üçüncüsünü, 3. Türk Müziği Günleri etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Aşık Veyselin vefatının 50. Sene-i devriyesi olan 2023 yılı, vefatının 50. Yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. Biz de Türk Müziği Günlerini bu yıl Aşık Veyselin hatırasına armağan ettik. Aşık Veyseli daha iyi anlayalım diye de etkinliğin açılışını Aşık Veyseli anlatan bir formatta ‘Aşk Olmasa isimli konserle gerçekleştireceğiz. Aşık Veyseli ve uzun ince yolunu daha iyi tanıyalım, gönlünü ve muhabbetini biraz daha hissedelim arzusuyla ‘Aşık Veysel Konserini aynı zamanda onun hayat hikayesini anlatarak daha anlamlı işlemek arzusundayız açılış konserimizi. Aşık Veysel Konserinde salondaki ve ekran karşısındaki seyircilerimizin eserlere daha fazla iştirak etmesini istiyor ve bekliyoruz. Konservatuvarımızın misyon ve vizyonuna uygun olarak ve ayrıca emanet şuuruyla Aşık Veysel türkülerinin daha fazla görünür, bilinir, okunur olmasını istiyor bunu vazife addediyoruz. Bizi biz yapan değerleri; gönlün, aşkın Onun sazından ve sesinden nasıl tarif edildiğini görmek ve göstermek amacıyla Aşık Veyseli bu etkinliğimizin öznesi haline getirdik ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimizi Sürekli Sahnede Tutarak Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdürüyoruz

Etkinliğin 2. gününde ‘Sazende; Saz Eserleri Konserini, 3. gününde, ‘Mülâki; Solo ve Koro Eserler Konserini icra edeceklerini aktaran Prof. Dr. Gönül, Geçen yıl çok beğeni toplayan ‘Yeşilçam; Türk Film Müzikleri Konserine programımızın 4. gününde yer verdik. Etkinlikte

yer alan tüm konserlerimiz saat 20.30da başlayacak. 2 Haziran Cuma günü de ‘Nev-bahâr; Kürdîlihicazkâr Faslı ile etkinliğimizi tamamlayacağız. Tüm konserlerimizde olduğu gibi 3. Türk Müziği Günlerine de elimizden geldiğince hazırlanmaya gayret ettik. Biz konserle tamamlanan çalışmalarımızın ötesinde Konservatuvarımızın ilk talebelerini aldığı 2020den beri her çarşamba provalar yapıyor, eserler geçiyor, birlikte icra ediyoruz. Sahneyi, eğitim-öğretim sistemi içerisinde edinilen bilgi ve birikimin aktarılmasında konservatuvar ve dolayısıyla sanat eğitiminin en önemli unsuru olarak gördüğümüz için, talebelerimizi mütemadiyen sahnede tutmak arzusundayız. Bundan dolayı konser olsun ya da olmasın prova çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu manada konservatuvarımız zengin repertuvarı ile daima konser vermek için hazır durumdadır. şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Gönül, Türk Müziğine gönül vermiş herkesi özellikle salonlarımıza ve canlı yayınla ekran başına bizi izlemeye davet ediyor, keyifli anlar geçirmelerini temenni ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 29910

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
NARNİA GÜNLÜKLERİ ASLAN, CADI VE DOLAP OYUNUNU SAHNELENDİ
NARNİA GÜNLÜKLERİ ASLAN, CADI VE DOLAP OYUNUNU SAHNELENDİ
YORUMSUZ
YORUMSUZ