Kapat !
PEDAGOG BAHAR CAN IŞIK BEDEN DİLİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

PEDAGOG BAHAR CAN IŞIK BEDEN DİLİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Etkili bir konuşma yapmak istiyorsanız bu uyarıları dikkate alın

PEDAGOG BAHAR CAN IŞIK BEDEN DİLİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
2022-07-03 09:36:17

Bahar Terapi Merkezi (BTM) yetkilisi Bahar Can Işık, hitabet sanatı konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Etkili konuşma ve hitabetin önemi, iletişimde beden dilinin doğru kullanımına dair pek çok bilinmeyeni gazetemiz okuyucuları ile paylaşan Pedagog Bahar Can Işık, Türkçenin kullanımında en çok yapılan hataları anlattı. Beden dilini ilk görüşte aşk olarak betimleyen Pedagog Bahar Can Işık Etkili iletişimin, yüzde 60ı beden dili, yüzde 20si ne söylediğimiz diğer yüzde 20si ise nasıl söylediğimiz. Beden dilini doğru kullanmak ile iletişime galip başlarsınız. İnsanları görüştüğünüz ilk 30 saniyede etkilersiniz ifadelerini kullandı. Gerginliğin iletişimde başa bela olduğunu söyleyen BTM Yetkilisi Bahar Can Işık Göz göze iletişim kurmak çok önemli. İlk karşılaşma anında göz bebeklerinin içine 3 saniyeden fazla bakılmamalıdır. Aynı zamanda üst dudak altına bakarak iletişim kurmakta kişiler açısından rahatsız edici bir durum yaratabilir.Avuç içlerini yere dönük olarak kullanmak ve Haldun Dormen üçgeni dediğimiz şekilde ellerimizi birleştirmek sağlıklı iletişim kurmamızı sağlayacaktır dedi.
Doğru ses, tonlama için nefesin önemine de vurgu yapan Çocuk ve Aile Terapisti Pedagog Bahar Can Işık sözlerine şunları ekledi: Doğru nefes burundan alınır, ağızdan verilir. Ağızdan nefes alma çoksa konuşmada sıkıntılar yaşanabilir. Ne kadar sağlıklı nefes alırsak, vurgu, tonlama ve oksijen o kadar düzenli olur. Beden ruhu, ruh iletişimi etkiler.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 48573

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
ARNAVUTLUKTAN YOLA ÇIKANLAR EREĞLİ’DE KONAKLADI
ARNAVUTLUKTAN YOLA ÇIKANLAR EREĞLİ’DE KONAKLADI
TARIM İLACINDAN ZEHİRLENDİ
TARIM İLACINDAN ZEHİRLENDİ