Kapat !
NEÜ Yayınları, Uluslararası Arenada Bir İlke İmza Attı

NEÜ Yayınları, Uluslararası Arenada Bir İlke İmza Attı

NEÜ fuara Türkiye’den katılan ilk üniversite yayınevi olma başarısını gösterdi.

NEÜ Yayınları, Uluslararası Arenada Bir İlke İmza Attı
2022-12-13 14:45:51

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, Frankfurt Kitap Fuarında stant açarak, dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen fuara Türkiyeden katılan ilk üniversite yayınevi olma başarısını gösterdi. NEÜ Yayınları ayrıca, dünyaca ünlü yayıncıların yer aldığı Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) tarafından düzenlenen ‘ANKOSLink Uluslararası Konferansı 2022 ile ‘Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) Sempozyumu 2022 organizasyonlarına da Türkiyeden katılan ilk üniversite yayınevi oldu.

1949dan beri her yıl Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarının bu yıl 74.sü gerçekleştirildi. Fuara, 120'den fazla ülkeden yaklaşık 7 bin yayıncı katıldı. NEÜ Yayınlarının Frankfurt Kitap Fuarında stant açmasıyla birlikte, ilk kez Türkiyedeki bir üniversite yayınevi dünya çapındaki bir organizasyonda yer almış oldu.

Uluslararası arenada Türkiyeyi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen NEÜ Yayınları Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Frankfurt Kitap Fuarında ‘Türkiye standında yer alarak üniversite yayıncılığına farklı bir boyut getirdiklerini belirtti.

Fuarda birçok uluslararası akademik yayıncıyla kontak kurduklarını ve farklı iş birliği modelleri geliştirdiklerini dile getiren Kaleci, Üniversite yayıncılığında marka olma yolunda ilerliyoruz ve de birçok üniversiteye ilham oluyoruz. NEÜ Yayınları olarak hedefimiz, Türkiyede yürütülen bilimsel yayıncılık faaliyetlerine ve üniversite yayınlarına öncülük etmek dedi.

Frankfurt Kitap Fuarı dışında, yurtdışındaki önemli kitap fuarlarından da davet aldıklarını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Kaleci, desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) tarafından düzenlenen ‘ANKOSLink Uluslararası Konferansı 2022 ile ‘Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) Sempozyumu 2022 organizasyonlarında da dünyaca ünlü yayıncılarla birlikte yer aldıklarını ifade eden Kaleci, söz konusu organizasyonlara Türkiyeden ilk kez bir üniversite yayınlarının katılım sağlamasının Türkiyedeki üniversite yayıncılığının gelişimi ve sürekliliği açısından önem arz ettiğini kaydetti.

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, bu tür organizasyonlarda yer almanın hem akademik yayıncılığa dair bilgi ihracatının yapılması hem de yayıncılık sektörünün üniversiteler bünyesinde gelişmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

#ANKOS

#ÜNAK

#NEÜ

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 40254

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Altay 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nü Kut
Altay 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nü Kut
MEPAŞ’TAN AVANTAJLAR DÜNYASI
MEPAŞ’TAN AVANTAJLAR DÜNYASI