Kapat !
Nejat Türktaş: Akıllı Kız Hikayesi Gibi

Nejat Türktaş: Akıllı Kız Hikayesi Gibi

CHP Ereğli Basın Sözcüsü Türktaş Türkmen Kavşağını Eleştirdi

Nejat Türktaş: Akıllı Kız Hikayesi Gibi
2022-08-18 07:00:07

Ereğlide sık sık kazaların meydana geldiği Türkmen Kavşağında yapılan yeni uygulama ile ilgili olarak CHP Ereğli ilçe Basın Sözcüsü Nejat Türktaştan açıklama geldi. Sık sık meydana gelen kazaların önüne geçmek amacı ile yapılan ancak yapıldığı günden bu yana, düzensiz ve yetersiz olduğu gerekçesi ile eleştirilere konu olan Türkmen Kavşağı yine gündemde.

Altgeçit yapılmasına rağmen azalmayan trafik kazalarının, altgeçitte bulunan demir bariyerlerin görüşü engellemesinden kaynaklandığı düşünülerek bu bariyerler geçtiğimiz aylarda kaldırılmış, ancak yine çözüm olmamıştı. Altgeçit yapılması ve bariyerlerin kaldırılmasına rağmen trafik kazalarının azalmadığı Türkmen Kavşağına dün kurulan sinyalizasyonlar, kavşağın yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Nejat Türktaş, Türkmen Kavşağının oyuncağa döndüğünü belirttiği açıklamasında, Bu kavşağın bu şekilde yapılması bu sorunu çözmez, altgeçit yanlış yapıldı dediğimizde bizi neredeyse vatan haini ilan etmişlerdi. Bugün ise bizim dediğimize yine geldiler dedi.

Türktaş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: Yaptık olmadı, hadi bir de böyle deneyelim. Allahtan korkmaz mısınız. Kuldan utanmaz mısınız. Doğmamış çocuğun hakkı var, bu harcadığınız paralarda öyle önce köstebek çukuru gibi alt geçit yapıp sonra korkuluk demirlerini kestirip çözüm bulmaya çalışacak kadar akıl yoksunu hale geldiniz. En sonda hiç bir şey olmamış gibi pişkin pişkin trafik sinyalizasyon çalışması yaptık diye övünüyorsunuz. Adama sormazlar mı ? O zaman alt geçiti neden yaptın.

Bu konuyu bir hikaye ile bağlamak istedim.

Hikâye şöyle, köyün birinde ahali bütün işlerini akıllı kıza danışırmış. Nasıl olduysa olmuş, köylüden birinin öküzü, başını turşu küpüne sokmuş. Köylü telaşla Kıza gelmiş. Bana bir akıl ver demiş Akıllı kız : Öküzün kafasını kes demiş. Köylü denileni yapmış, ama bu sefer de kesilen baş, küpün içinde kalmış. Kıza şimdi ne yapayım diye sormuş, Kız şimdi de küpü kır demiş. Neticede, hem öküz elden çıkmış hem de küp kırılmış.

Hikâye ile son yaşananlar arasındaki benzerlik, krizin nasıl yönetildiği ile ilgilidir" dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 25677

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİLİLER BU KONSERDE BULUŞACAK
EREĞLİLİLER BU KONSERDE BULUŞACAK
Başkan Akpınar Emekliler Derneğine Üye Oldu
Başkan Akpınar Emekliler Derneğine Üye Oldu