Kapat !
MUHTAR MEHMET TERZİ AÇIKLAMA YAPTI

MUHTAR MEHMET TERZİ AÇIKLAMA YAPTI

Yazlık köyü muhtarı Mehmet Terzi hatanın Sulama Birliğinden kaynaklanmadığını söyledi

MUHTAR MEHMET TERZİ AÇIKLAMA YAPTI
2022-07-19 06:38:55

Ereğli de yerel anlamda gazetecilik yapan bir arkadaşımız mahallemizin adının geçtiği ve bu haber içinde de konuyla ilgisi olmayan iki kurumu itham ettiği ve haberin mahallenin muhtarı olarak beni de ilgilendirdiğini düşündüğüm için bir açıklama yapma gereği duydum.

Öncelikle belirtmeliyim ki evet böyle bir sorunumuz var. Bir aylık falan değil, sisteme su verildiğinden beri var. Yalnızca da bizde değil bir çok yerde aynı sorun var. Ama bu sorunda ne Ereğli Belediyesinin nede Sulama Birliğinin kusuru var.

Konunun özü şu: Yüklenici firma ana isale hattının borularını monte ettikten sonra Nisan ayı ortalarında hatta su verildi. Bu dönem bölgemizde sulama sezonunun da başladığı dönem. Hattın basınçlandırılması ile birlikte hat boyunca boru birleşim yerlerinde çok sayıda conta kaçakları oluştu. Firma bir iki günlük kısa süreli kesintiler yaparak borunun dışından müdahale ederek bu kaçakları önlemeye çalışsa da tam anlamıyla başarılı olamadı, bazı su kaçakları devam etti. Sulama döneminin başlamış olması uzun süreli kesintide ekili alanların zarar göreceği endişesiyle bu su kaçaklarına rağmen hatta su verilmesine devam edildi, halende devam ediyor. Çare olarak düzensiz bir şekilde toprak yüzeyine çıkan bu sular geçici arklar oluşturularak eski sulama arklarına verildi, ve halen sulamada kullanılmaktadır. Bu suların heba olması boşa akması kesinlikle söz konusu değildir.

Yüklenici firma yetkilileri sorunu çözmek için sulama sezonunun bitmesini beklediklerini borunun içinden müdahale ederek sorunu tamamen çözeceklerini belirtmektedirler.

Haberde belirtildiği üzere başta kanal bölgesi olmak üzere o bölgeyle kesişen yollarda insanların günlük yaşamını olumsuz etkileyen sorunlar arklar açılarak geçici köprüler yapılarak önlenmeye çalışılsa da azaltılmış olarak devam etmektedir. Tabi ki bu durumdan bölgedeki yollarda etkilenmiştir. Görünen o ki maalesef bu sorunlar sulama sezonu bitene kadar da devam edeceğe benzemektedir.

Bir daha belirtmek gerekirse kapalı sistem yapım işi yüklenici firma ile D.S.İ nin sorumluğunda devam etmektedir. Ne Ereğli Belediyesinin ne Sulama Birliğinin nede muhtarlığımızın konu ile ilgili bir dahli ve sorumluluğu yoktur.

Saygılarımla.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 75919

Kullanıcı Adı

  • Çağlar kocagil
    19 Temmuz 2022 Salı

    Muhtarim çok haklısın. sulama suyu ile belediyenin ne alakasi var. belliki o gazetecinin belediyeden yemi kesilmiş


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR
EREĞLİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR
BAŞKAN AKPINAR TÖRENE KATILDI
BAŞKAN AKPINAR TÖRENE KATILDI