Kapat !
Milletvekili Halil Etyemez Türkiye Yüzyılına Dikkat Çekti

Milletvekili Halil Etyemez Türkiye Yüzyılına Dikkat Çekti

Etyemez: Her Alanda Kararlı ve Tutarlı Çalışmalarımızla Türkiye Yüzyılı Hayat Bulacak

Milletvekili Halil Etyemez Türkiye Yüzyılına Dikkat Çekti
2022-12-09 17:50:17

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti olarak siyasi çalışmalarda ve hükümet icraatlarında vicdani adaleti vazgeçilemez ölçü, insani kalkınmayı değişmez hedef kabul ediyoruz. Her alanda kararlı ve tutarlı inşa ve ihya çalışmalarımızla, doğru karar, iyi uygulama, güzel sonuç icraatlarımızla Türkiye Yüzyılı hayat bulacak. dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerine konuşma yaptı. AK Parti Hükümetleri olarak çalışma hayatında uyguladıkları projelerle istihdam ve işgücüne katılım oranını artırdıkları kaydeden Milletvekili Halil Etyemez, nitelikli insan kaynağı oluşturmak için gayret ettiklerini ve sosyal güvenliği yaygınlaştırdıklarını vurguladı. Milletvekili Etyemez, çalışma hayatında emek savunma sistemi oluşturan ve sömürüsüz güvence sahası kuran bir bakışı hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

TÜRKİYE YÜZYILI HAYAT BULACAK

İnsanların zihninde, siyasetin zemininde, devletin işleyişinde eski Türkiyenin izi ve sözü kalmayacağını belirten Halil Etyemez, AK Parti olarak siyasi çalışmalarda ve hükümet icraatlarında vicdani adaleti vazgeçilemez ölçü, insani kalkınmayı değişmez hedef kabul ediyoruz. Her alanda kararlı ve tutarlı inşa ve ihya çalışmalarımızla, doğru karar, iyi uygulama, güzel sonuç icraatlarımızla Türkiye Yüzyılı hayat bulacak. Vesayet çabaları, darbe kalkışmaları, ihanet saldırıları, spekülasyon adımları ve tehdit naraları milletimizi ve bizi ideallerimizden asla koparamadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, dünya beşten büyüktür itirazını haykıran ve daha adil dünya çağrısı yapan Türkiye gerçeğini yaşıyoruz. Bugün, üzerinde oyun oynanan ülke durumunu değil bölgesinde oyunbozan kararlı Türkiye gururunu, adaletsizliğe, sömürüye dayalı dünya düzenine tavır koyan Türkiye onurunu yaşamaktayız. Bütün bunların arkasında çok ciddi emek, gayret, sabır ve dua bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğin Türkiyesinin çok daha güçlü olması için atılması gereken adımları atmaktan ve yapılması gereken çalışmaları yapmaktan geri durmayacağız. dedi.

KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK

AK Parti ve hükümetlerinin çalışma hayatında, sosyal güvenlik alanında olması gerekenleri hayata geçiren, olmaması gereken ne varsa bitiren icraatların sahibi olduğunu kaydeden Etyemez, Çalışanın hukukunu ve hakkını korumada hukuk devleti ilkeleri, dezavantajlı gruplara, pozitif ayırımcılığa matuf kitlelere yönelik hizmetler noktasında sosyal devlet gerekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu bağlamda istihdamdan sosyal güvenliğe, örgütlenmeden toplu sözleşmeye, mali ve sosyal haklardan özlük zeminine kadar her konuda kararlar ve sonuçlar ürettik. Darbe dönemlerinin, ara rejim süreçlerinin yok ettiği hakların, mağdur ettiği vatandaşların hakkını ve hukukunu gözettik. Kamuda kılık-kıyafette dayatma anlayışını sona erdirdik. İnşallah anayasa değişikliğiyle de başörtüsü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetleri güvence altına alacağız. İmkansız bilinen kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı noktasında anayasal güvence sağladık. Altı toplu sözleşme süreciylekamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin önemli iyileştirmeler yaptık. 5 milyonun üzerinde kişiyi etkileyen 3600 ek gösterge düzenlemesini gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetine girişinde engelleri kaldırdık. 424 bin sözleşmeli personelimizin daha kadroya geçiş düzenlemesini yapıyoruz. diye konuştu.

TOPLAM İSTİHDAMI 31 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKARTTIK

Çalışma hayatındaki düzenlemeler, tedbirler, destek ve teşvikler ile istihdamı artırmaya, işçileri korumaya ve işverenlere destek olmaya devam ettiklerini bildiren Etyemez, Doğrudan üretimi, istihdamı ve sosyal adaleti sağlamaya yönelik olarak işverenlerimize sadece son 4 yılda 231 milyar lira destek verdik. İŞKUR vasıtasıyla son 20 yılda 12 milyon vatandaşımızı rehberlik ederek işe yerleştirdik. Toplam istihdamı 31 milyonun üzerine çıkarttık. Taşeron işçileri daimi kadroya aldık. Sendikalı olmalarını sağladık. En düşük emekli maaşını 3 bin 500 liraya çıkarttık. Sosyal güvenliği, bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde inşa ettik. 18 yaş altındaki insanlarımızın tamamını genel sağlık sigortası kapsamına alıp ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın primlerini ödüyoruz. 2013 yılında devrim niteliğinde bir icraat olarak müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu yürürlüğe koyduk. şeklinde konuştu.

#HalilEtyemez

#Türkiyeyüzyılı

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 68372

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜŞÜKŞEHİRDEN ARITMA TESİSİ
KONYA BÜŞÜKŞEHİRDEN ARITMA TESİSİ
KONYA’DA İKİ ÖNEMLİ TESİS AÇILDI
KONYA’DA İKİ ÖNEMLİ TESİS AÇILDI