L#101#59vent Baykal Sığırcık Ömeri Gündeme Taşıdı

L#101#59vent Baykal Sığırcık Ömeri Gündeme Taşıdı

BİLİNMEYENLERİ ESKİ EREĞLİSPORLU ZİYA ÖZTÜRK ANLATTI

L#101#59vent Baykal Sığırcık Ömeri Gündeme Taşıdı
2022-11-13 11:35:05

Ereğlisporun şaşalı olduğu yıllarda bünyesinde bir çok futbolcu bulundu. Kimisi transfer yolu ile Ereğlisporun Yeşil Beyaz formasını giyerken kimisi de Ereğlinin bağrından yetişen Ereğli çocuğu idi. Ereğlide öğretmenlik yapan Levent Baykal, Ereğlinin efsane futbolcuları arasında yer alan Sığırcık Ömer lakabıyla bilinen Ömer Çumralıyı sosyal medyaya taşıdı,

Levent Baykalın Ereğlisporun efsane futbolcusu Rahmetli Sığırcık Ömer paylaşımı ile gündeme taşıdığı rahmetli Ömer Çumralı hakkında Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli Halim Tüysüz, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun yorumu yaparken Ereğli Güneş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bahri Can ise Rahmetli futbolu bıraktıktan sonra kuyumcular sokağında fıçıbira salonunda çalışıyordu. Ara sıra alkol aldığım yıllardı. Mekana gittim. Bir bira isteyeceğim ama adı aklıma gelmedi. Oysa Günaydın Gazetesinde çok haberini yapmıştım, severdi beni. "Kuş abi bir bira verir misin" dedim. Daha sonra durumu açıklayınca rahmetli ile bayağı bir gülmüştük. Allah rahmet eylesin. İyi insandı yorumu yaptı

EN ÇARPICI VE AYDINLATICI YORUMU ZİYA ÖZTÜRK YAPTI

Ereğlisporun eski futbolcularından Ziya Öztürk, Sığırcık Ömerin nasıl futbolcu olduğu sorusuna yaphtığı yorum ile ışık tuttu.

Ziya Öztürk yaptığı yorumda; 1978 yılında Ereğli belediyesi başkanlık kupası maçında yanıma geldi, Daha 18 yaşındaydı. Ziya abi beni de belediye takımına al bende oynayım dedi. Onu belediye takımına aldım ve o sene ki turnuvada 30 takım içerisinde en iyi orta saha futbolcusu seçildi. O zamanın belediye başkanı ve kulüp başkanı Rahmetli Kenan Akpınara Abi bu Ömer'i Ereğlispor takım kadrosuna al dedim. Kenan abi beni kırmadı. O sene Halkevi Şampiyon oldu. O dönemde sığırcık Ömer, Yavuz İncedal, Halil Kök, Asım Demirkıran,Yazlıklı Adnan, hatırımda kalmayan iki kişiyi daha Ereğli spor takımına vermiştim.

Ömer kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah dedi

NEDEN SIĞIRCIK ÖMER?

Bilindiği üzere sığırcıklar küçük kıvrak ve hareketli kuşlardır. Çatı saçaklarındaki yuvalarına pike yaparken göstemiş oldukları serilik dikkatlerden kaçmaz. Bir zamanlar Ereğlide Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Ali Özbakır, Sığırcık Ömerin kısa, çelimsiz olmasına rağmen kıvrak hareketleri ve spordaki başarılarından dolayı Ömer Çumralıya Sığırcık benzetmesi yapmış, o günden sonra da Ömer Çumralının ismi Sığırcık Ömer diye anılmıştır.

Rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun diyoruz…

#EREĞLİSPOR #EFSANE #SIĞIRCIKÖMER

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 83227

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ NİN SENDİKALARI AYAKLANDI
EREĞLİ NİN SENDİKALARI AYAKLANDI
BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ
BAŞKAN ALTAY : “ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRIYORUZ