KONYA RAPTORA SEÇİLEN 13 AVRUPA ŞEHRİNDEN BİRİ

KONYA RAPTORA SEÇİLEN 13 AVRUPA ŞEHRİNDEN BİRİ

KONYA KENTSEL HAREKETLİLİK PROGRAMI RAPTORA SEÇİLEN 13 AVRUPA ŞEHRİNDEN BİRİ OLDU

KONYA RAPTORA SEÇİLEN 13 AVRUPA ŞEHRİNDEN BİRİ
2024-03-20 16:48:07

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliğinin bir kuruluşu olan EIT Urban Mobilitynin 2024 yılı RAPTOR Programına dahil oldu. Konya ile birlikte bu sene 10 farklı ülkeden 13 şehir bu programda yer alacak.


Konya Büyükşehir Belediyesinin üyesi olduğu, EIT Urban Mobilitynin kentsel hareketlilik yarışması Hızlı Ulaşım Uygulamaları (RAPTOR) programı 13 Avrupa şehrinde başlatıldı.

Şehirlerin kentsel hareketlilik zorluklarına karşı hızlı bir şekilde çözüm üreten ve test eden bir yarışma olan RAPTORa bu yıl Avrupadan 13 şehir seçilirken Türkiyeden de Konya programda yer alacak.

Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag'da düzenlenen EIT Urban Mobility Partnerler Günü ve RAPTOR Başlangıç Etkinliği tüm şehirlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Konya, bu yılki programa dahil edilen Avrupadaki diğer 12 şehirden temsilcilerle bir araya gelme fırsatı buldu.

Konyada gerçekleştirilecek projenin kentsel hareketlilik zorluğu; yaya ve bisikletli ulaşımın toplu taşıma ile entegrasyonunu artırmaya yönelik, Çok Modlu Ulaşım Deneyiminin İyileştirilmesi olarak belirlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi, startupları ve KOBİ'leri bu proje kapsamında yenilikçi çözümler önermeye davet etti. Kazanan başvuru sahibi, beş aylık bir süre boyunca çözümlerini yönlendirmek için özel mentörlük desteğinin yanı sıra 40 bin avro fon almaya hak kazanacak.

RAPTOR çağrısına teklif göndermek için son başvuru tarihi 6 Mayıs 2024. Çağrı ile ilgili tüm bilgiler https://raptorproject.eu/2024-city-challenge-konya/ web sitesinde yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinin üyesi olduğu, EIT Urban Mobility, Avrupa Birliğinin bir kuruluşu olan Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsünün (EIT) bir girişimidir. 2019 yılından bu yana yaşanabilir kentler oluşturma vizyonu ile net sıfıra giden yolda, Avrupa'daki kentsel hareketlilik alanında önde gelen şirketleri, belediyeleri, araştırma ve eğitim kurumlarını bir araya getiren EIT, şehirlerde yenilikçi ve sürdürülebilir ulaşım için faaliyet gösteren Avrupanın en büyük ağı olma özelliğini taşıyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 41373

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI