Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, üniversite öğrencileri için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda fakültelerde gerçekleştirilen "Gençlik Meclisi Fakülte Kahvaltıları" ile kültürel ve tarihi alanlara düzenlenen gezi programları büyük beğeni görüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, üniversite öğrencileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.
Fakültelerde düzenlenen "Gençlik Meclisi Fakülte Kahvaltıları" kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi kantininde kahvaltı etkinliği yapıldı.
Öğrencilere çay, simit ve peynir ikramı yapılan etkinlikte, sıcak ve samimi bir ortamda keyifli sohbetler gerçekleşti.
Katılımcılar, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nin öğrencilere yönelik projeleri hakkında bilgilendirildi. Aynı zamanda, öğrencilerin öneri ve talepleri dinlenerek üniversite gençliğinin beklentileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Bu organizasyonda ayrıca, Genç Kültür Kartın Konya'da okuyan öğrencilerin hizmetine sunduğu, "Genç Kültür Kart Mobil Uygulaması" hakkında bilgi verildi.
Gençlik Meclisinin Ramazan ayı sonrasında da devam edecek fakülte kahvaltıları, öğrencilerle daha yakın bir bağ kurmayı, onların akademik ve sosyal hayatlarını desteklemeyi ve üniversite ortamında dayanışma kültürünü güçlendirmeyi amaçlıyor.
GENÇLİK MECLİSİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN GEZİ PROGRAMI DÜZENLEDİ
Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri fakülte temsilciliği tarafından düzenlenen kapsamlı bir gezi programı çerçevesinde Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA), Depo No:4 ve Selçuklu Kongre Merkezini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilerin sanatsal ve yenilikçi projelere dair farkındalıklarının artırılması, yeni iş birlikleri geliştirmelerinin sağlanması ve Konyanın önemli kültürel mekanlarını daha yakından tanımalarını amaçladı.
Programın ilk durağı olan SİAda öğrencilere özel olarak hazırlanan bir sunum gerçekleştirildi. Güzel sanatlar alanına yönelik inovatif projelerin tanıtıldığı sunumda öğrenciler, kendi sanat disiplinlerine uygun projeler geliştirme konusunda bilgi edinirken, farklı destek mekanizmalarına dair kapsamlı bir rehberlik aldı.
Program kapsamında ikinci durak olan Depo No:4, sanat eserleriyle dolu etkileyici atmosferiyle öğrencileri karşıladı. Daha önce görme fırsatı bulamadıkları sanat eserlerini inceleme imkânı bulan öğrenciler, eserler üzerine detaylı analizler gerçekleştirdi.
Son olarak Selçuklu Kongre Merkezini ziyaret eden öğrenciler, merkezin çeşitli etkinlik salonlarını tanıma fırsatı yakaladı. Kongre ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği alanlar hakkında bilgilendirilen katılımcılar, büyük ölçekli organizasyonların planlama süreçlerine dair önemli detaylar öğrendi.
Bu kapsamlı kültür programı, öğrencilerin sanatsal üretimlerini geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra, akademik ve profesyonel kariyerlerinde ihtiyaç duyacakları bilgi ve bağlantıları güçlendirmelerine de olanak tanıdı.
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.